Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599946
   « Vissza

Színpadképes sashalmi diák

 « Cikkek és hírek 
2017. január 17.
 

kepfile

   A csehországi Brnoban rendezték az IDF (International Dance Federation) Modern Tánc Európa-bajnokságot a múlt év végén, mely eseményen a hazai táncegyesületek közül is sokan részt vettek. A verseny szereplői között pedig egy kertvárosi hölgy is ott volt. A sashalmi Hudák Fanni ráadásul nemcsak indulója, hanem fontos szereplője volt a rangos eseménynek. Már a dance solo kategóriában elért hatodik helyezése is figyelemre méltó eredmény volt, ám ő képes volt ezt is túlszárnyalni. Az úgynevezett fantasy dance kategóriában ugyanis már bronzérmes, felnőtt kiscsapatban pedig aranyérmes, azaz Európa-bajnok lett.
   A budaörsi Marcipán SE színeiben versenyző sashalmi lány négyéves kora óta sportol. Első nagy szerelme a fitnesz volt, mely sportágban hatéves korában nyerte az első országos bajnoki címét. Később bekerült a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség válogatottjába is. A korosztályos bajnoki címek mellé felnőttként magyar bajnoki ezüstérmeket, illetve világversenyeken 4-5. helyezéseket gyűjtött.
   Néhány éve azonban úgy döntött, hogy, ha klubot nem is, de mindenképpen sportágat vált. A Marcipán SE-nél gyakorlatilag vele kezdődött a táncsportág kiépítése. Fanni pedig rendkívül gyors tempót diktált, hisz már az első évében szerepelhetett világversenyen. Tavaly a Riminiben rendezett világbajnokságon fantasy dance kategóriában a 6., a barcelonai EB-n pedig 3., míg ez utóbbi versenyen a csapattal második volt. Idén Brixenben rendezték a világbajnokságot, ahol sikerült egy helyet előre lépnie (5. volt), majd következett a novemberi Brno-i Európa-bajnokság, ahol egy arany- és egy bronzérem volt Fanni szerzeménye.
    Az immár sokszoros Európa-bajnoki érmes táncos jelenleg a Corvin Mátyás Gimnázium és Szakközépiskola 11. évfolyamos tanulója. Az érettségihez közeledve természetesen nála is gyakran szóba kerül a pályaválasztás. Fanni jelenleg a divattervezői munka felé kacsintgat. Hogy érzéke van hozzá, azt már rendszeresen bizonyítja, hisz a saját és csapata fellépő ruháit, illetve a produkciók díszleteit is rendszeresen maga tervezi.
    Fannira idén még egy megmérettetés vár: lapzártánk után, de még megjelenésünk előtt Üllőn rendezték a magyar bajnokságot. A sashalmi lány azonban inkább szeret nemzetközi versenyeken részt venni. Jövőre szerencsére nem kell majd messzire utaznia, hogy világbajnoki résztvevő lehessen, a rangos versenyt ugyanis Pécsen rendezik meg. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez