Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603145
   « Vissza

Jubileumi évzáró: 40 éves az atlétikai szakosztály

 « Cikkek és hírek 
2016. december 6.
 

kepfile

    Idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztálya, mely évfordulóról az atléták hagyományos évzáró ünnepségén emlékeztek meg.
   Telt ház volt az Erzsébetligeti Színházban november 24-én az Ikarus BSE Atlétikai Szakosztályának évzáró ünnepségén. A nagytermet már a szakosztály jelenlegi sportolói és hozzátartozóik is megtöltötték volna, ám ezúttal sokat dobott a létszámon, hogy a szakosztály negyvenéves múltjának több szereplője is jelen volt az ünnepségen.
   Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő egyenesen a XVI. kerület sportklubjának nevezte az Ikarust. Mint mondta, minden településnek és kerületnek szüksége van egy saját sportegyesületre. Az Ika közel hetven éve (2019-ben lesz hetvenéves az egyesület) szolgálja már a kerületet, és arról, hogy a klub még ma is létezik, sőt komoly rangja van a hazai sportéletben, a negyven éve alakult atlétikai szakosztály is gondoskodott. A Tomhauser István nevével fémjelzett műhely az elmúlt négy évtizedben sikert sikerre halmozott. S bár a múltban a szakosztályt – vele együtt pedig a klubot is – többször fenyegette a megszűnés veszélye, az atléták (illetve az ikarusos labdarúgók is) keményen állták a sarat, így minden nehézséget sikerült átvészelniük.
    – Ma már minden igényt kielégítő létesítmény, komoly szakmai bázis és megfelelő létszámú gyerek biztosítja annak a lehetőségét, hogy a jövő olimpikonjai innen kerüljenek ki – mondta Kovács Péter polgármester, aki egykori atlétaként rengeteget tett azért, hogy a Bátony utcai sporttelepből az lehessen, ami lett: egy minden igényt kielégítő, XXI. századi sportcentrum.

     A november 24-i rendezvényen sokan ünnepeltek a Tomhauser-csapattal. A szakmát, az atlétikát Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Korompai Péter és Sátor László, a budapesti szövetség vezetői, illetve a nemzetközi versenyeket szervező Europe Ahlétisme Promotion részéről Téglássy Tímea képviselték a rendezvényen, amelyen a kerületi iskolák igazgatói, a képviselő-testület tagjai is jelen voltak.
    Az ünnepségen az elmúlt negyven év sikereit is felelevenítették: felolvasták többek között a 80-as évek kiváló ikarusos középtávfutójának, az USA-ban élő Bálint Mónikának a levelét, illetve felelevenítették a másik ikon, Kiss Dániel gátfutó, valamint a tiszteletbeli ikarusos Baji Balázs gátfutó sikereit is. És mint minden IKA-s évzárón, szó esett a jelen, az elmúlt egy év sikereiről is. Mert, hogy az ikarusos atlétáknak nemcsak gazdag múltja, hanem eredményes jelene is van. Idén például a versenyzőik 102 érmet szereztek az országos bajnokságokon, több sportolójuk részt vett az ifjúsági Európa-bajnokságon, Gyürkés Viktória pedig az amszterdami felnőtt EB-n a 3000 méteres akadályfutásban képviselte a kertvárosi színeket.
   Mindezek után nehéz dolga volt Kovács Péter polgármesternek, akinek hagyományosan a 2017-es célok kitűzése volt a feladata. Mert létesítmény kapacitása már alig növelhető, a jelenlegi 356 atléta bőven elég a minőségi munkához, amit a száz fölötti éremszám is bizonyít.
    – De legyünk telhetetlenek, s tűzzük magunk elé, hogy az idei 102 éremből jövőre 120 legyen! – mondta a polgármester.
    A szakosztálynak ennél merészebb álma is van: három éven belül már akadémiai rendszerben szeretne működni, melyre eddig csak a szombathelyi, a székesfehérvári és a veszprémi atlétikai bázisok voltak képesek. Ha ez is megvalósulna, akkor pedig – tényleg merjünk nagyot álmodni – a 2024-es budapesti olimpián is szívesen viszontlátnánk majd az ikarusos atlétákat.
                                                                                                                                         Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez