Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601409
   « Vissza

Hat osztályos gimnázium a Gourmand iskolában

 « Cikkek és hírek 
2016. december 6.
 

Különleges képzésekre nyílik lehetőség a Mátyásföldön található Gorumand iskolában. Négy osztályos gimnáziumukban az érettségi mellé többféle szakmát is megszerezhet a tanuló, a hat osztályos gimnázium pedig megfelelő garancia lehet a sikeres továbbtanuláshoz.

kepfile

kepfile

     A Gourmand Középiskola, mint az ELTE gyakorló gimnáziuma 6 osztályos gimnáziumi képzést is elindít. Ez a legújabb trendnek megfelelően kapcsolódik a már sokfelé elterjedt 6 osztályos általános iskolákhoz és a 6+6-os oktatási szerkezet második elemét alkotja. A 6 osztályos rendszer pozitívuma, hogy egységesebb szerkezetbe foglalja a megtanulandó anyagot, több időt hagy az érettségire való felkészülésre, mivel a tanároknak lehetősége nyílik a tantárgyakon belül a tananyagtartalom szelektálására.
    A képzés érettségi vizsgával zárul. A tantárgyi kötelezettségek sikeres elsajátítását követően a diákok eséllyel indulhatnak a főiskolai- egyetemi felvételinek.
   – A 6 osztályos gimnáziumi képzés során feladatunknak tekintjük a tanulók adottságainak feltárását, önismeretük, saját sorsukért érzett felelősségük erősítését – mandja Büki Istvánné, az iskola igazgatója. – Személyiségük formálása terén fontosnak tartjuk önértékelésük és önirányításuk fejlesztését, a színvonalas oktatás mellett tehetségük kibontakoztatását. Célunk az, hogy az egészséges életre nevelés során a testi-lelki higiénia természetes igényükké váljék.
    A felvételi eljárásban azok a 6. osztályos tanulók vehetnek részt, akik 2017. január 21-én (szombaton) megírják a központi felvételi írásbeli magyar nyelv és matematika dolgozatot. A szóbelin a maguk választotta tantárgyból kell számot adniuk tudásukról.
   A Gourmand Középiskola szóbeli beszélgetésre elfogad közvetlen jelentkezést is, amennyiben a jelentkező rendelkezik érvényes írásbeli vizsgával. Az iskolába csak azok vehetők fel, akik részt vettek szóbeli beszélgetésen. A képzés tandíjmentes.

  Az iskolában működő négyosztályos gimnáziumban rendkívül sokrétű, szakképzési elemekkel kombinált oktatásban részesülhetnek a jelentkezők a következő tanévtől. A klasszikus 4 évfolyamos gimnáziumi képzés mellett, fakultációval egy további érettségi tantárgyat is felvehet a diák, és a „Vendéglátás alapjai” tárgyból letett sikeres érettségi vizsga eredményeként OKJ-s pincér bizonyítványt is kap az érettségi mellé. Fakultatívan választható a belügyi rendészeti szakirány, amit szintén önálló érettségi vizsga zárhat.
    Ha a tanuló és a szülő ötéves oktatási módozatot választ, akkor a gimnazista évek egy nyelvi előkészítő évvel egészülnek ki, egyúttal az érettségi mellett lehetőség nyílik két kiemelt gasztronómiai szakképesítés megszerzésére. Az emelt szintű nyelvi képzés és a bármilyen szakirányú felvételire jogosító érettségi mellett cukrász vagy szakács OKJ-s szakképesítést is megszerezhet itt a hallgató.
    – Ennél a formánál a négy éves képzést megelőzi egy nyelvi előkészítő évfolyam, melyben emelt óraszámban idegen nyelvet és informatikát, valamint a szintfenntartó tárgyakat (matematika, magyar, informatika, stb.) tanulnak – mondja az igazgatónő. – A 4+1 évre elosztva ugyanakkor lehetőséget kapnak a diákok arra, hogy a gimnáziumi érettségi megszerzése mellett elsajátíthassanak egy-egy hozzájuk közelálló, vendéglátóipari szakmát (cukrász, szakács).
     – Megszűnik az a gyakori konfliktusforrás szülő és gyermek között, hogy a leendő diáknak le kelljen mondania a gasztronómiához köthető álmairól, mert Iskolánkban a továbbtanulást előtérbe helyező gimnáziumi képzés mellett, szerezhet cukrász vagy szakács szakképesítést.

                                                                                                              www.gourmand-iskola.hu
                                                                                                              XVI. Veres Péter út 102.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez