Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.12.04. vasárnap
Borbála, Barbara, Boróka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25825981
   « Vissza

Bővül a Procter and Gamble csömöri gyáregysége

 « Cikkek és hírek 
2016. november 8.
 

kepfile

A gálaünnepségen a P&G vezetői és a magyar kormány képviselői mellett Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is részt vett


Szeptember végén ünnepelte a Procter and Gamble magyarországi jelenlétének 25. évfordulóját a csömöri gyárban, melyet 1991-ben alapítottak.

kepfile

Marek Busch a csömöri gyár igazgatója és Fábri István polgármester

   A helyi gyártósor a régió legkorszerűbb gyáraként kezdte meg működését, melyben közel 50 ország piacára gyártanak női szépségápolási termékeket. A P&G világviszonylatban is a két legmodernebb gyárát üzemelteti Magyarországon, Csömörön és Gyöngyösön. Az új beruházást, a magyarországi gyárak fejlesztését, ezzel együtt a Csömörön található gyártósor gyártási kapacitásának kibővítését Geraldine Huse, a P&G közép-európai régió vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke jelentette be a szeptember 27-i gálaeseményen.
   A magyar kormánnyal történő stratégiai megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter írta alá a kormány képviseletében, mely dokumentumok átadásával az ünnepi eseményen jelképesen is megerősítették az amerikai vállalat és Magyarország közötti együttműködést. Az eseményen Csömör képviseletében Fábri István polgármester és Benkó Gábor műszaki osztályvezető vett részt, illetve meghívást kapott Bátovszki György korábbi polgármester is. Az ünnepi alkalmon tiszteletét tette Colleen Bell amerikai nagykövet, valamint a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője, dr. Tarnai Richárd, a Heves Megyei Kormányhivatal elnöke, dr. Pajtók Gábor és Pest Megye Közgyűlésének elnöke, Szabó István.
   Marek Busch, a csömöri gyár igazgatója köszönetét fejezte ki a csömöri lakosok és közösség felé, amiért elfogadták és befogadták a Procter & Gamble- Hyginett Kft.-t a településen és ilyen hosszú időre visszanyúló közös történelme lehet az amerikai nagyvállalatnak. A P&G elkötelezett a környezeti és társadalmi felelősségvállalásban, így a most induló beruházások is a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva, a környezetvédelmi előírásokat szem előtt tartva valósulnak meg. A tájékoztató szerint körülbelül 40 milliárd forint a csömöri bővítést célozza, ami az ország egyik legnagyobb piaci fejlesztése idén.   További érdekesség, hogy a csömöri üzem a világon elsőként gyártási hulladék termelése nélkül üzemel, valamint a gyártás során keletkező ipari szennyvizet szinte teljes mértékben képesek újrahasznosítani.
   A beruházás eredményeként továbbá 250 új munkahely létesül, valamint növekvő iparűzési adóbevételre is számíthat a község.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. november 09.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez