Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599913
   « Vissza

Megkezdődött a szentmihályi kulturális központ építése

 « Cikkek és hírek 
2016. október 11.
 

kepfile

kepfile

 

kepfile

Horváth János képviselő, Kovács Péter polgármester és Szász József alpolgármester a kultúrközpont terveivel   

    A XVI. kerület jól megközelíthető helyén található a János utcai napközis tábor, mégpedig jeles szomszédokkal körülvéve: óvoda, uszoda, hatalmas játszótér és egy teniszcentrum határolja a hatalmas ősfás területet. Elszórva faházak találhatók, a központi kőépület pedig a János utca egyirányú szakasza mentén fekszik.
   Úgy hírlik, hogy Horváth János körzeti képviselő ötlete volt, hogy ha már úgyis fel kellene újítani az épületet, akkor készítsenek ebből egy többfunkciós egységet, ami nyáron elsősorban a népszerű napközis tábort szolgálná ki, szeptembertől a nyári szünetig pedig a környék kulturális-közéleti igényeit szolgálhatná ki. Az önkormányzat és annak vezetése felkarolta a pompás ötletet, és a tervezés befejeztével, midőn lefutott a kivitelező pályáztatása, s a nyár elmúltával kiürült a tábor, a kezdeti munkálatokhoz odainvitálták a sajtó képviselőit, és elmondták, mit is terveznek a nagy épület helyén. Kovács Péter mellett megjelent Szász József alpolgármester és Horváth János képviselő is. A polgármester elmondta, hogy a beruházás 275 millió forintba kerül, melyből 80 milliót egy pályázaton sikerült elnyerni. A közbeszerzés eredményeként a munkát a Cserkúti Generál kft. végzi, májusi befejezési határidővel. Szász József azt is elmondta,hogy az épület energetikai rendszerében a napelemek és a napkollektorok is szerepet kapnak.
    Az épület főbb falait megtartják, s a sajtótájékoztató időpontjára a felesleget már el is tüntették. Az egész épület jelentősen megnövekszik, teljes alapterülete 1040 négyzetméterre nő. Emelet nem lesz rajta, a képen látható felső szinten az épületgépészet (elsősorban a szellőzőrendszer) kerül elhelyezésre.
    Az eredeti célnak megfelelően az épület kettős funkciót lát el, és ennek megfelelően minkét homlokzata más-más célt szolgál. A János utcára néző oldal lesz a kulturális központ főbejárata, a másik, a táborra tekintő sokajtós felület pedig a táborozó gyerekek igényeinek kiszolgálására készül. Az udvarról érhetik el az ebédlőt és a teljesen újjáépített vizesblokkokat, a nagy ajtófelületek biztosítják a sok gyerek szabad ki- és beáramlását, s az udvari rész egy hatalmas fedett terasszal kezdődik, ami alatt nem főnek meg a csemeték, és ha esős idő van, akkor is lehetőséget ad a pedagógusoknak a foglalkozások megtartására. A nagyteremhez kapcsolódnak azok a tárolóhelyiségek, ahová a különféle eszközöket, pl. pingpong asztalokat, bútorzatokat, székeket, játékokat, vagy akár egy színházi előadás kellékeit, mobiliáit el lehet raktározni.
    Az ősztől tavaszig működő kultúrközpont János utcai bejáratánál egy nagy előcsarnok fogadja a látogatókat (ami jelenleg még sehol sincs, majd később épül), balra esik a színházi előadásokra is alkalmas többfunkciós nagyterem, ami egyébként vetítésekre, előadóestekre, lakodalmakra, céges partikra egyaránt alkalmas lehet. Az előcsarnokból jobbra indul egy folyosó, amelyről elérhető a három különterem, amelyek – ha olyan igény van – a köztük lévő mobilfalak eltávolításával egybe is nyithatók, tehát konferenciákra, egyebekre is alkalmas. A szentmihályi kultúrközpont működtetését az Erzsébetligeti Színház, Corvin Művelődési ház látja majd el. (Ferenci)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez