Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.12.04. vasárnap
Borbála, Barbara, Boróka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25825415
   « Vissza

Waldorf óvoda Cinkotán

 « Cikkek és hírek 
2016. október 11.
 

kepfile

    Levendula és méz illat keveredik a frissen sülő kenyér illatával, melegség, biztonság, védettség érzése, hívogató kuckó, puha színek, halkan duruzsoló dallamok, elmélyült játék, és serény munka – itthon vagyok. Ez az érzés tapasztalható, ha valaki belép egy Waldorf óvodába. Mi óvónők azonban tudjuk, hogy mindez tudatos, gondos munka eredménye.
    Az ember életében az első hét év az az alap, amelyre a további élete épül. Nem mindegy, hogy ezt az első hét évet milyen tartalmak között tölti el a kisgyermek.
   Az első években még nagyon közel áll egymáshoz a testi és a lelki fejlődés, és így számos kölcsönhatás figyelhető meg: ha szeretettel, figyelemmel, örömmel, pozitív érzéssel és gondolattal veszik körül a kisgyereket, akkor az kedvezően hat az ő érdeklődésére, az érzékelés intenzitására.
    A Waldorf-óvodai nevelés a gyerekben működő természetes erőket támogatja, úgy hogy a gyerek szabadon tudja azokat alkalmazni, fejleszteni. Ez szeretetteljes, meleg légkört kíván, amely biztosítja a megfelelő fizikai és pszichés környezetet, s kizárja a zavaró és erőszakos külső befolyásokat.
   Ezt teremtjük meg a mindennapokban a gyerekeknek az október közepén nyíló Cinkotai Waldorf óvodában. Két tapasztalt Waldorf óvónő, lelkes, támogató szülők, és gyermekeik várják a csatlakozó családokat, hogy egy védett burokban mindnyájan részei lehessünk annak az érzsének, tapasztalásnak, tudásnak, amit a Waldorf pedagógia által élünk meg nap, mint nap.

kepfile

    Kitárjuk az óvoda kapuját és szeretnénk megmutatni a kisgyermekes szülőknek, melyek azok az egyszerű játékok amelyek megfelelően szólítják meg a gyermekek érzékeit. Ezért október 24-én, november 7-én, 14-én, 21-én, és 28-án, hétfőnként 17 órára műhelymunkára várjuk azokat az érdeklődőket, akik szívesen készítenének saját kezűleg játékokat gyermekeik számára. Az öt alkalom egymásra épül, két-két óra időtartamban. A felnőttek számára szervezett kézműves esteken való részvétel alkalmanként 1000 Ft és a felhasznált anyag költsége. Kérjük, hogy az érdeklődők előzetesen regisztráljanak a Waldorf óvoda Cinkotán facebook oldalunkon.

kepfile

    Januártól pedagógiai előadásokat tartunk, amelyek során az óvodát kereső szülők megismerkedhetnek a Waldorf pedagógia sajátosságaival.

     Waldorf óvoda Cinkotán, 1164 Bp. Batthyány Ilona u. 9/B.
     Telefon: 06-20-342-3485

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. november 09.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez