Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601609
   « Vissza

Művészi fotók a Lemhényiben

 « Cikkek és hírek 
2016. október 11.
 

kepfile

     Fotóművészt fotózni a legnehezebb dolgok közé tartozik, mert, akik ezt a szakmát magas szinten űzik, azok modellként nehezebben állják meg a helyüket. A Lemhényi Dezső Általános Iskolában azonban nem volt nehéz Chochol Károly fotóművészt lencsevégre kapni, aki, mint maga is elmondta, az iskolai környezetben ismét tinédzsernek érezhette magát.
    – Ötévesen kezdtem el fotózni – mondta a 81 esztendős művész –, ha valamit szépnek találtam, megpróbáltam megörökíteni. Később már arra is törekedtem. hogy az általam lefotózott pillanat ne csak számomra, hanem mások számára is érdekes legyen.
Chochol Károly hat éve, a 75. születésnapjára állította össze a 75 képből álló „mozgékony” tárlatát. Az Úton című kiállítás a világot járt fotóművész élményeit örökítette meg. Ebből a kiállításból hozott ízelítőt a Kertvárosba, a Lemhényi Galériában azonban csak a kiállítás 75 képének egy része – a gyerekek számára ajánlott fotók - látható.
    S hogy kerül a hazai fotóművészet egyik legnagyobb kortárs alakjának a kiállítása Sashalomra? Az intézmény egykori diákjának, az 1956-os Melbourne-i olimpián C-2 1000 méteren bronzérmes Mohácsi Ferencnek köszönhető mindez. Az egykori sportlegenda ugyanis régóta ápol baráti kapcsolatot a művésszel. Mohácsi Ferenc tablóját az elmúlt tanév végén leplezték le a Hősök fasori iskolában, és akkor került szóba Chochol Károly neve is. Innen pedig csak egyetlen lépés volt a neves művész felkérése, hogy régi barátja iskolájában is mutassa be kedvenc fotóit. Chochol Károly Úton című kiállítása december végéig lesz majd látható a Lemhényi iskola első emeletén. Aki pedig mélyebben szeretne elmerülni a Chochol Károly munkásságban, annak erre hamarosan lehetőséget kínál az 56-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója. Chochol Károly ugyanis az 1956 őszi vérzivataros időkben is végigfotózta az eseményeket, és a ritka képeket idén októberben a belvárosi Eötvös Klubban is bemutatják majd. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez