Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600871
   « Vissza

Legendás kardvívók a Legenda Sörözőben

 « Cikkek és hírek 
2016. szeptember 13.
 

kepfile

Csoportkép az árpádföldi sörözőben: Decsi András, Szilágyi Áron és Decsi Tamás   

     Az, hogy Szilágyi Áron kardvívó olimpiai bajnokunk – immár kétszeres ötkarikás győztesünk – személyesen is megismerkedhetett a Kertváros egyik, ha nem a legismertebb termékével, a Legenda Kézműves Sörökkel, elsősorban a Decsi családnak köszönhető. A kard mesteredző, Decsi István, és a fiai, tanítványai, András és Tamás is tősgyökeres árpádföldiek, amire mindig is nagyon büszkék voltak. (És mi is nagyon büszkék vagyunk.) András és Tamás itt nőttek fel a kerületben, ide jártak iskolába, így érthető, hogy rengeteg barátjuk van errefelé. Akikkel leggyakrabban és legkönnyebben a Szlovák úti Legenda Sörözőben lehet összefutni és beszélgetni.
    Abban a sörözőben, amely a méltán híres és kedvelt sörei mellett a barátias, családias hangulatáról – mindenki ismer mindenkit –, illetve a sportszeretetéről is ismert. A Legendában nemcsak azért megy mindig a sport, hogy többet fogyasszanak a vendégek, hanem azért is, mert az ott dolgozók is lelkesednek érte. És azt már nehéz lenne megfogalmazni, hogy mit érez egy sportszerető csapos, ha a tévében éppen olimpiai eseményeket közvetítenek! Márpedig idén nyáron bőven közvetítettek, s bizony ezek között nem egy akadt, melyben nekünk is volt miért, pontosabban kiért izgulnunk. Azt pedig nem nehéz kitalálni, hogy a Legendában mely sportág volt a favorit. A két Decsi-fiúnak, köszönhetően a férfi kardvívás.
   A nagyobbik fiú, András a londoni olimpiai bajnok Szilágyi Áron edzőjeként, a kisebbik, Tamás pedig olimpikonként volt kint Rióban. Akikért augusztus 10-én a Legendában is sokan szurkoltak. Sajnos a két magyar, Decsi Tamás és Szilágyi Áron egyszerre kezdett, így az értük szurkolóknak folyamatosan váltogatniuk a kellett a csatornákat (az M4-t és az M5-t), ha mindkettejük asszóját követni akarták, ami egy gyors lefolyású kardasszó esetében nem éppen szerencsés megoldás. S mivel fő adón, Áron asszójánál sokan leakadtak, azt sem láthatták, hogy Tamásnak milyen nehézségekkel kellett szembenéznie az olimpián.
    A román zsűrielnök „furcsa” ítéletei ugyanis rendre akkor sújtották, amikor az a legrosszabb volt, ha Decsi Tomi vezetett, akkor azért, mert nem tudott biztonságos távolságra kerülni az ellenfelétől, a négyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes orosz Nyikolaj Kovaljovtól, ha meg az ellenfél vezetett, akkor meg azért, mert a magyar fiú nem tudott felzárkózni. Ilyen ellenszélben pedig csakis vereség lehetett a vége. Amit persze, a Legendában ülő barátok, szurkolók is szóvá tettek. Pedig ők nem is tudhatták, hogy Tomi aznap milyen bombaformában volt. Ez csak akkor derült ki, amikor az olimpiai bajnok Szilágyi Áron ellátogatott a Szlovák úti sörözőbe, ahol elmesélte az érte szurkolóknak, hogy aznap, amikor megnyerte az olimpiát Rióban csak egy valaki tudta őt legyőzni, az pedig nem más volt, mint a barátja, Decsi Tomi, akivel együtt melegítettek a verseny előtt.
   Szóval a Legendában ülők augusztus 10-én az első asszókat követően már csak egy magyarért, Szilágyi Áronért, illetve árpádföldi edzőjéért, Decsi Andrásért szurkolhattak, amit viszont becsülettel meg is tettek. Az eredményt pedig már tudjuk, de azért jó újból és újból leírni. Áron tanári vívással és nagyon fegyelmezett taktikával egészen a döntőig menetelt, ahol – már magyar idő szerint augusztus 11-én hajnalban – leiskolázta amerikai ellenfelét, és ezzel megvédte az olimpiai bajnoki címét.
    Tamás, András és Áron nem sokkal hazaérkezésüket követően, augusztus 19-én a Szlovák úti Legenda Söröző vendégei voltak. Ez nem egy hivatalos látogatás volt, hanem mindössze találkozni szerettek volna azokkal a kertvárosi (és nemcsak kertvárosi) barátokkal, akik szurkoltak az olimpiai sikerükért. Az újdonsült olimpiai bajnok megjelenése tehát többeket – elsősorban a nem beavatott törzsvendégeket – váratlanul ért aznap este, akik miután felocsúdtak meglepetésükből, gyorsan elkészítették a közös fotókat a kétszeres olimpiai bajnok kardvívóval. Mi viszont, nem ezt választottuk, hanem kizárólag a riói hősökre fókuszáltunk. Mondván: nem mindennap lehet ennyi legendával egy helyen találkozni!
                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez