Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602550
   « Vissza

Népszavazás a migránsbefogadásról

 « Cikkek és hírek 
2016. szeptember 13.
 

Az október 2-i népszavazás tétje nem csak Magyarországon, hanem egész Európában óriási: minél többen mennek el és szavaznak nemmel a migránsok kényszerbetelítésére, annál valószínűbb, hogy az unió több országában is kikövetelik a polgárok, hogy maguk dönthessenek arról, kikkel akarnak együtt élni. Így Európa vezetői rákényszerülnek eddigi politikájuk átgondolására, és végre lezárják a határokat a tömeges bevándorlás előtt – mondta lapunknak Szatmáry Kristóf, Kertváros országgyűlési képviselője.

kepfile

Szatmáry Kristóf Ács Anikó önkormányzati képviselővel a népszavazási aláírásgyűjtésen

    – Migránsválságról szólnak a hírek, robbantanak a menekültek közé vegyült terroristák, csoportosan nőket zaklatnak – ugyanakkor további százezrek készülnek arra, hogy eljussanak Európába. Valóban számolatlanul be kell mindenkit fogadnunk?
     Magyarország az elmúlt évszázadokban befogadó nemzet volt. Keresztény emberként én is azt gondolom, hogy erkölcsi kötelességünk a bajban lévők megsegítése. Az európai nemzetek mindig számíthattak hazánkra. Azonban a Szíriából, Afganisztánból vagy Észak-Afrikából megindult emberáradatot nem lehet kizárólag humanitárius, vagy emberjogi problémaként értelmezni. Ez egy olyan, gazdasági és politikai szempontok miatt gerjesztett népvándorlás, amely végső soron az európai országok nyelvének, kultúrájának, hagyományainak és vallási arculatának megszűnéséhez, egyben az országok gazdasági és politikai erejének felmorzsolódásához vezethetnek. Tavaly szeptemberre már ott tartottunk, hogy havonta egy Debrecennyi ember akart illegálisan, hazánkon keresztül Nyugat-Európába jutni. Nem csak Szíriából, hanem olyan országokból is, ahol hosszú évek, sőt, évtizedek óta háborúk dúlnak, Eritreától Afganisztánig. Ez már nemzetbiztonsági és biztonságpolitikai kérdéseket is felvet: miért pont most döntöttek úgy tömegesen, hogy elhagyják az otthonukat? Egy ilyen országban nemzedékek nőttek fel úgy, hogy nem, vagy alig jártak iskolába, fogalmuk sincs az európai kultúráról. Zaklatják az európai nőket, mert otthon azt tanulták, hogy aki nem fedi el magát tetőtől talpig, az könnyűvérű.

     – A népvándorlás fő célpontja Németország, ahol valószínűleg másmilyennek képzelték el a menekülteket. Merkel kancellár asszony tavaly még kifejezetten bátorította, sőt csábította a migránsokat Németországba, egyes nagyvállalatok arról beszéltek, hogy a migránsok majd megoldják a munkaerőgondjaikat. Most, miután többen jöttek, mint gondolták, ráadásul kiderült, hogy nem is olyan jámbor emberek, mint hitték, szeretnék a „felesleget” elosztani az unió tagállamai között. Van ennek tényleges jogi alapja?
   A magyar, a lengyel, a szlovák és a cseh kormány álláspontja egyértelműen az, hogy a Brüsszeli döntéshozóknak sem jogi, sem erkölcsi felhatalmazása nincs erre, pláne nem az érintett országok beleegyezése nélkül. Így aztán hol burkoltan, hol nyíltan fenyegetik azokat az országokat, amelyek vezetése tiltakozik a terv ellen. Ez az egész kvóta-ügy csak pótcselekvés az uniós bürokraták részéről. Lettország az Európai Unió által előírt kvóta alapján 23 bevándorlót fogadott be, akik közül néhány hét után 21-en egyszerűen visszamentek Németországba. Ez az eset jól példázza, hogy egy határok nélküli Európában semmit sem ér a kvótarendszer.
   – A bevándorlók mintegy 70 százaléka legfeljebb segédmunkásnak lenne alkalmas. Ha mégis ránk kényszerítenek migránsokat a túltelített célországokból, milyen munkaerőre számíthatunk?
     Sajnos még segédmunkásnak sem. A tapasztalatok szerint a migránsok többsége képzettség nélküli, írni és olvasni sem tudó, 20-as 30-as éveiben járó férfi, aki soha sem dolgozott fejlett ipari, vagy mezőgazdasági környezetben. Vajon hogyan tudnának így beilleszkedni az európai társadalmakba? Hogyan tartják majd el magukat, vagy a később érkező családtagjukat, feleségeiket? Hiszen a tervek szerint a menedékjogot szerzett bevándorlók hozzátartozóit is be kellene majd fogadnunk. A kvótának pedig nincs felső korlátja, így egyszerű hazugság az ellenzéki bírálat, hogy Magyarország mindössze 1.200 migráns befogadásáról tart népszavazást. Nonszensz, hogy a liberális álomvilágban ezek a képzetlen tömegek mind dolgozni akarnak majd befogadó országukban. A valóságban ezek az emberek, mint ahogyan most is, életük végéig segélyekből élnek majd. Ez a rendszer Európa legerősebb gazdaságai, Németország, Franciaország, Olaszország számára is fenntarthatatlan. Nem véletlenül akarják más uniós országokba telepíteni a bevándorlókat.

     – Jelentősek a társadalmi, kulturális szakadékok is a migránsok és az európai országok között.
     Talán a kulturális különbségek a legaggasztóbbak: a befogadott csoportok zárt közösséget alkotnak. Már több száz úgynevezett „NO-GO” zóna jött létre az európai nagyváro­sokban, amelyeket a hatóságok sem tudnak ellenőrzésük alatt tartani, így az „őslakosoknak” sem szerencsés ezekre a városrészekre tévedniük. De a migránsokkal együtt importáljuk a közel keleti és afrikai térség problémáit is, elég csak a vallási különbségekre, a siíta-szunnita, vagy a muszlim-keresztény ellentétekből kipattanó összetűzésekre gondolni a menekült táborokban. Az Európában elkövetett merényletek esetében többször is bebizonyosodott, hogy a célpontokat azért választották ki, mert zsidó tulajdonosai voltak, például a tavaly novemberben, Párizsban elkövetett merényletsorozatnál a Bataclan szórakozóhely esetében. Az arab-izraeli konfliktus így már Európában is tetten érhető, ezt meg kell állítani. De mást gondolunk a család fogalmáról, vagy a nőkről is. Számomra megdöbbentő a fejkendős, vagy a teljes testüket és arcukat elfedő nők látványa az európai utcákon. Férjeik, családtagjaik láthatóan teljesen mást gondolnak a nők egyenjogúságáról és a társadalomba történő beilleszkedésről, mint azok a hangadó nyugati politikusok, akik még több migráns befogadását szorgalmazzák. Kerületünk testvérvárosába, a németországi Waltershausenbe csak valamivel több mint 200 menekült érkezett, a 11 ezer lakosú város élete mégis teljesen felbolydult. Gyanús körülmények között leégett a menekültszállás, az emberek félve engedik ki lányaikat az utcára, a gyerekeket iskolába. Mi nem akarhatunk ilyen világban élni.

    – Valójában mi a tétje a népszavazásnak?
    Az, hogy Magyarország, illetve a kvótát ellenző uniós tagországok függetleníteni tudják-e magukat attól a brüsszeli akarattól, hogy a népességfogyást, a nők gyermekvállalásának hiányát, a munkaerőhiányt, ebből következően pedig a nyugdíjrendszerek fenntarthatóságát arab háborús övezetekből, vagy Fekete-Afrikából importált bevándorlók letelepítésével kezeljék. Persze erről soha sem egyenesen beszélnek, az ő politikailag korrekt nyelvükön mindez „toleranciaként” hangzik, azt hangoztatják, hogy „csak egy sokszínű, egymással keveredő, idegen kultúrákkal megerősített Európa” lehet erős. Meg, hogy ők ezt „meg tudják csinálni”. De a felelőtlen tettekből és ígéretekből csak káosz lett. Az elmúlt hónapokban kiderült, hogy az idegen kultúrák félelemkeltőek is tudnak lenni, és hogy az ellenőrizetlen emberáradattal együtt az Iszlám Állam halálosztagai és magányos terroristák is beszivárogtak a kontinensre.

     – Hogyan lehetne ezeken az embereken mégis segíteni?
     A tavaly érkezett másfél millió illegális bevándorló többsége valóban menekül az országában zajló háborúk, a szegénység, vagy a kilátástalan jövő elől. Ők békés szándékkal érkeznek, számukra kötelességünk segítséget nyújtani. A mi felfogásunk szerint viszont nem a rászorulókat kell Európába hozni, nem az európai országok és nemzetek arculatát kell megváltoztatni, nem a munkanélküliek számát kell növelni, hanem a szükséges erőforrásokat, segélyeket, a hiányzó infrastruktúrát kell a krízishelyekre vinni. Ha másként nem lehetséges, közös európai haderővel fel kell számolni azokat a háborús gócpontokat, amelyek az elvándorlást okozzák. A brüsszeli elképzelés az elmúlt két évben megbukott, a visegrádi országok vezetői által javasolt út működhet. Mi ennek képviseletéhez kérjük a választók felhatalmazását.

    – Aki a távolmaradásra buzdít (mert ilyen politikai erők is vannak), milyen jövőt szán Magyarországnak?
    Bevallom már számomra is egyre nehezebben követhető, hogy az ellenzéki pártok pontosan milyen álláspontot képviselnek migránsok kötelező betelepítésével és a népszavazással kapcsolatban. Vezető politikusaik ugyanis akár naponta fogalmaznak meg ellentétes, párttársuknak is ellentmondó véleményeket. Éppen ezért én abban bízom, hogy az emberek a szívükre és a józan eszükre hallgatnak az ellenzéki politikusok helyett, pártszimpátiától függetlenül elmennek, és nemmel szavaznak majd október 2-án.

    – A sikeres népszavazás milyen felhatalmazást ad a kormánynak?
     A népszavazás tétje nem csak Magyarországon, hanem egész Európában óriási, hiszen mintaként szolgál majd: minél többen mennek el és szavaznak nemmel a migránsok kényszerbetelítésére október 2-án, annál valószínűbb, hogy az unió több országában is kikényszerítik a polgárok, hogy maguk dönthessenek arról, kikkel akarnak együtt élni. A népszavazás a népakarat megnyilvánulása, ami megkérdőjelezhetetlen. Egy kormány álláspontját lehet vitatni, de az egyértelmű népakarat semmibevétele a demokrácia alapjait kérdőjelezné meg. Ezt még Brüsszel sem engedheti meg magának. A sikeres magyar népszavazás tehát lendületet adhat a kényszerbetelepítés ellen tiltakozó államok küzdelméhez is.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez