Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603370
   « Vissza

Future Cup: magyar győztes!

 « Cikkek és hírek 
2016. szeptember 13.
 

kepfile

     Nyolcadik alkalommal rendezte meg a kerületünkben működő FC Budapest Sólymok a Future Cup nemzetközi utánpótlás labdarúgótornát. mely a 12 éves korosztályban a legrangosabb focieseménynek számít Magyarországon. A tavaly már 18 csapatosra növelt tornát idén augusztus 27-28-án jó időben, és szép környezetben, a Bátony utcai sporttelepen rendezték.
    A nyolcadik alkalommal lebonyolított torna szokás szerint sok meglepetést okozott. Először is hiányzott a mezőnyből az angol FC Fulham, amely az elmúlt hét évben meghatározó tagja volt a tornának. Annak az eseménynek, melyen első ízben egy Amerikából érkezett csapat, a Napa United FC is részt vett. S, hogy mi az összefüggés a két dolog között? Az amerikaiakat az a Gavin Taylor trenírozza, aki tavaly még a Fulham-nél dolgozott, és aki az elmúlt években nemcsak edzőként járt a Kertvárosban, hanem több alkalommal edzéseket is tartott az itteni gyerekeknek.
   De újdonság volt az is, hogy először szerepelt török együttes a tornán. A Besiktas ráadásul majdnem győzelemmel debütált, a törökök ugyanis egészen a döntőig meneteltek, ahol a nem sokkal korábban simán legyőzött FTC várt rájuk. A zöld-fehérek viszont jókor vágtak vissza ellenfelüknek, a döntőt 4-2-re a magyarok nyerték, így az idei Future Cup-on – először a torna történetében – hazai együttes állhatott a dobogó tetejére. És csak mellékesen megjegyeznénk: a Fradi legjobbja, a tornán hat, a döntőben pedig két gólt lövő ifjabb Lisztes Krisztián volt, akinek az édesapja 49 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, illetve a Fradival és a Werder Bremen együttesével is bajnoki címet szerzett.
   A torna végeztével, a verseny fő rendezőjével, Czuk Henrikkel a Future Cup jövőjéről beszélgettünk. A szakember elmondta, hogy a kertvárosi torna ma már komoly presztízsértékkel bír, ennek köszönhetően jövőre szeretnék 20 csapatosra növelni a mezőnyt. A sok fáradsággal járó szervezésnek a sportélményen kívül más hozadéka is van. Az FC Budapest Sólymokban edződő fiúk erős mezőnyben mérhetik le, hogy a focitudás és a csapatjáték terén hol tartanak. Mivel az FC Budapest Sólymoknál éppen generációváltás zajlik, az idei tornán elsősorban a tisztes helytállás volt a cél. Ám, hogy a klub már eddig is sokat profitált a Future Cup-okból, bizonyítja, hogy a korábbi tornákon megismert játékosai közül Skribek Alen ma már a Ferencváros és a korosztályos válogatott alapemberének számít, míg az elmúlt évi csapatból idén öt játékost – Szunács Martint, Véglás Palkót, Tréfás Márkot, Szabó Dominikot és Meszlényi Márkot is – nagy csapatok, az Újpest, a Honvéd és a Videoton szerződtették le.
                                                                                                                                                Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez