Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28604799
   « Vissza

A Kertvárosi Időutazások programja

 « Cikkek és hírek 
2016. szeptember 13.
 

kepfile

Szeptember 22-én, csütörtökön 10.00: BABAKOCSIS SÉTA Mátyásföldön, a Pilóta utca környékének szépséges villái közt. Kisgyerekeseknek 1,5-2 órában.
25-én, vasárnap 15.00: BÁLOZÓ MÁTYÁSFÖLD és csodaszép villák a Huszár utca környékén. Belülről is megnézzük azokat az épületeket, ahol hajdan az úrinép bálozott: a Kertvárosi Helytörténeti Gyűjteményt, a Park Szállót (ma Corvin Gimnázium), a Mátyásföldi Lawn Teniszklub székházát és az Erzsébetligeti Színházat.
Október 1-jén, szombaton 14.00 CINKOTAI SZÜRET: kastélypark, tájház, műemlék templomok, régi községháza, helytörténeti kiállítás a légópincében – séta a szüreti mulatság idején.
2-án, vasárnap 14.00 KERÉKPÁRTÚRA a mátyásföldi villanegyedtől a Naplás-tóig. Ingyenes!
8-án, szombaton 10.00 MÁTYÁSFÖLD LEGSZEBB VILLÁI I. A Pilóta utca védett villái után az eredeti szépségében felújított díszes Dozzi-villát nézzük meg (kívülről), belülről is láthatjuk a katolikus és festett kazettás mennyezetű evangélikus templomot, valamint a volt szovjet katonai főparancsnokságot.
9-én, vasárnap 14.00 NYOMOZÁS AZ ELSŐ MAGYAR SOROZATGYILKOS UTÁN, a tetthelyen, Cinkotán. A furcsa hordóiról elhíresült bádogos számos megunt szeretőjét gyilkolta meg. Hol élt, miért dicsérték ügyességét, mik voltak az indítékai?
15-én, szombaton 10.00 AZ I. VILÁGHÁBORÚ NYOMAI a Kertvárosban. Kloska Tamás történésszel, a Várkertbazár I. világháborús kiállításának egyik létrehozójával sétálunk a helyszínek között. Szakkísérettel megnézzük a Horthy-hangárt is a honvédségi bázison.
16-án, vasárnap 14.00 SÖRÖK ÉS POFONOK: SÖRFŐZDE LÁTOGATÁSSAL Nagyiccén, az egykori barakknegyed „verekedés-történetével” és sörkóstolással a Legenda Sörfőzdében.
22-én, szombaton 14.00 NAGYICCÉTŐL SASHALOMIG: KASTÉLYTÓL ZÁRDÁIG séta: Festetics kastély (kívülről), határkövek, piac, helytörténeti fasor. Belülről megnézzük a katolikus templomot és az apácazárdát.
29-én, szombaton 10.00 AUTÓBUSZOS KÖRTÚRA a kertvárosi női legendák nyomában: Batthyány Ilona grófnő, Wunderlichné, a delejes asszony, Czukrász Róza. Épületbejárások (szervezés alatt): cinkotai tájház, árpádkori műemlék templom (ma evangélikus templom), egykori kastélykert.
30-án, vasárnap 10.00 vagy 14.00 SÉTA A KEREPESI TEMETŐBEN kerületünk nagyjai után kutatva.
IKARUS GYÁR ÉS KULTÚRHÁZ séta, retróbuszozással, Teszák Sándor karikaturista alkalmi kiállításával, az Újszász utcai telepen élőben láthatjuk, hogyan készülnek a magyar buszok. (Időpont szervezés alatt: hétköznap 10.00.)
A kirándulások 3 órásak, részvételi díj: 900 Ft, diák, nyugdíjas 700 Ft, a babakocsis sétára 700 Ft (csak a felnőttnek), a buszos túrára és sörkóstolós sétára 1600-1400 Ft. Előzetes jelentkezés szükséges, ekkor derül ki az indulási helyszín: 0620/9310-800, benedekagnes@gmail.com. A programok szervezés alatt, ezért időpontban és témában is változás előfordulhat! Részletes program Kertvárosi Időutazó facebook oldalán.

                                                                                                                                             Benedek Ágnes

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez