Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601722
   « Vissza

Airyoga és bérletkedvezmény a Baross Egészségközpontban

 « Természetgyógyászat, szépség és egészség 
2016. augusztus 17.
 

kepfile


Szeptembertől új óratípussal ismerkedhetnek meg a jóga órák kedvelői a Baross Egészségközpontban.

     AIRYOGA órákon, ahogyan a nevében is szerepel a levegő és egy hevederrel felfüggesztetett úgy nevezetett yoga hammock (függőágy szerű jóga eszköz) segítségével végezzük a már jól ismert ászanák, gyakorlatok verzióit.
    Maga az eszköz, egy nagy teherbírású, ám rugalmas selyem vagy műszálas anyag, amely egyrészről támasztékként szolgál, más részről pedig a hajlékonyságot segít fokozni. Illetve egy-egy olyan gyakorlat elvégzésében segít, melyet önállóan nem tudnánk még elvégezni. Növeli a hatékonyságot mind az erőnlét mind a hajlékonyság fejlesztésben.
     Élettani hatások: az alap jóga órák élettani hatásait már ismerjük: fejlesztik a meditációs és koncentrációs képességet, javítják az egészségi állapotot, csökkentik a stresszt, a szorongást és növelik az önbizalmat, fejlesztik az erő-állóképességet, hajlékonyságot, stb.
    De mit nyújt még az airyoga: A hammocknak vagyis a test felfüggesztésnek köszönhetően csökken a vázizomzatra, csontokra, ízületekre ható terhelés. Terhelés mentesen végezhetünk izommunkát egy-egy test-rész esetében, különösképpen fontos, hogy gerinc problémával rendelkező vendégek is kipróbálhatják, mivel a tehermentesítés és a felfüggesztés nyújtotta biztonság megfelelő stabilitást ad. Nagy mértékben szerepet kapnak az úgynevezett fordított pózok, ászanák, mely más jóga típusok esetében csak haladószinten lévők tudják végrehajtani.
     Fordított pózok élettani hatásai: A különböző jóga szakkönyvek kivétel nélkül hangsúlyozzák a fordított pózok pozitív élettani hatásait. A fejenállást az ászanák királyának, míg a gyertyát a királynőjének tartják. Valamennyi inverz helyzetre igaz, hogy gyakorlásukkor megváltozik az egész test vérellátása, módosul a keringés. Főként e tényezőnek tulajdonítják vitalizáló hatásukat. A megfordítás tehermentesíti a szívet is, valamint a fejbe áramló vér is jótékony hatást kelt.
     Használjuk ki a gravitációt, amely így több oxigént és vért juttat a fejbe, és javítja az agyfunkciót, koncentrációt, memóriát és a feldolgozóképességet.
    Erősíti az immunrendszert és megelőzi a betegségeket: Az egészség megőrzésében kulcsszerepe van a nyirokrendszernek. Amint a nyirok végigáramlik a testünkben, összeszedi a méreganyagokat és a baktériumokat, amelyek a nyirokcsomókban semmisítődnek meg. Mivel a nyirok az izomfeszítésnek és a gravitációnak köszönhetően mozog, a fordított pózok megkönnyítik a nyirok áramlását a légzőrendszer felé, melyen keresztül sok kórokozó hatol be a testünkbe. Szó szerint új nézőpontot ad: Amint megszokjuk, hogy kiszámítható módon reagálunk a világunkra, az inverziók metaforikusan arra tanítanak, hogy mindig meg lehet közelíteni más szemszögből is egy helyzetet, személyt vagy problémát.
      Az inverzió szórakoztat: A fordított pózok kapcsolatba hoznak a belső gyermekünkkel és emlékeztetnek arra, hogy bár a jóga sok szempontból kontemplatív erőfeszítést igényel, az ászana-gyakorlás a szórakozás és játszás ideje is egyben!

Baross Egészségközpont • 1165 Bp. Baross Gábor utca 40.
Telefon: (06-1) 283-1354, illetve a 06-20-267-6183
www.barosskozpont.hu • info@barosskozpont.hu

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez