Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599067
   « Vissza

TZteam monitoring – digitális táv- felügyelet a kibertámadások ellen

 « Cikkek és hírek 
2016. augusztus 17.
 

     Mostanában válik általánossá a kiberterror, ami már nem csak kórházakat, közintézményeket fenyeget, hanem egyre több magánszemély, kisvállalkozó sem érezheti biztonságban a netre kötött számítógép tartalmát, amit egyre többen szeretnének ellopni, megszerezni, titkosítani, vagy csak úgy viccből letörölni. A számítógépek védelmének csökkenése adódhat a felelőtlen kezelésből (mikor az unokák elnyomkodják a nagyi számítógépét, mindenféle rémséget eresztve rá), de a szándékos külső támadások is egyre szélesebb körű veszélyt jelentenek, ha nem figyelnek fel azonnal az ezzel kapcsolatos jelzésekre.

     A kerületben működő TZteam munkatársai a károsodott számítógépek vizsgálatánál rájöttek, hogy egy speciális távfelügyelettel a veszélyhelyzetek túlnyomó többségét meg lehet előzni – ha kezelik azokat a figyelmeztetéseket, amivel egy egyszerű felhasználó jellemzően nem tud mit kezdeni.
  Megalkottak tehát egy monitoring programot, ami képes azonnal jelezni, ha valami veszély fenyegeti a számítógépet. Ezt a programot tesztelési célból tíz munkaállomásra feltelepítették, s azokat bombázni kezdték mindenféle netes rémségekkel, vírusokkal, kiberférgekkel, stb. A tapasztalat az volt, hogy a monitoring program az összes támadást időben jelezte, s azok hatását gyors beavatkozással meg is lehetett előzni.
     – Ezt a nagyszerű szolgáltatást szeretnénk most közkinccsé tenni – mondja Takács Zoltán, a TZteam vezetője. A digitális távfelügyelet havonta gépenként ezer forintba kerül, amit egy néhány gépes kisvállalkozás könnyedén ki tud gazdálkodni, de még egy nyugdíjasnak sem megterhelő. Ezért a TZteam feltelepíti a megfigyelő programot a számítógépre, és innentől kezdve az a program a TZteam-nek és a gép tulajdonosának egyaránt elektronikus üzenetben jelzi, ha valami rendellenesség van.
     A cégtől természetesen nem látnak bele a számítógépbe, csak a jelzést kapják meg. Hogy a hibát el is tudják hárítani, ahhoz a számítógép tulajdonosának közreműködése is szükséges: egy kód beírásával be kell engedje a távfelügyelet szervizesét a gép kezelőfelületére (ez távolról történik, de látni a monitoron, hogy a szervizes hol és mit matat), és a szakember a hibajelzés értelmezésével nyomban elhárítja a hibát.
     Erről a szolgáltatásról bővebben olvashatnak a TZteam.hu portálon (a rendszergazdai szolgáltatás fül alatt), s ha valakit érdekel, hívja fel a TZteam szervizét a 406-4444 telefonszámon.

TZteam Számítástechnikai Szaküzlet, Szerviz és Webáruház
1161 Bp. Rákóczi út 48. • Tel/fax: 406-4444, 30/989-2093
E-mail: sales@tzteam.hu • Web.: www.tzteam.hu • H-P 9-18, Szo 9-13-ig

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez