Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602729
   « Vissza

Rockvilág rádió a sashalmi sörfőzdében

 « Cikkek és hírek 
2016. július 13.
 

A Legenda Sörfőzdében mindig történik valami. Hol valamilyen innovációról, hol egy díjnyertes termékről, máskor egy izgalmas koncertről, vagy egy nemcsak sörrajongók számára érdekes eseményről számolhatunk be. 

kepfile

A Rockvilág adása a Legenda Sörfőzde Centerből

     Most is így teszünk, de előbb kanyarodjunk vissza közelmúltba. Kovács József Olasz tulajdonos ugyanis egy régi álmát valósította meg azzal, hogy tavaly ősszel a Lándzsa utcai lakótelep mellett a régi román bútorüzlet helyén megnyitotta a Legenda Sörfőzde Centert. Ez ugyanis már nemcsak egy szimpla kézműves sörfőzőhely volt, hanem egy étterem is, amely kulturális céloknak is kiválóan megfelel.
     A zene iránti rajongásáról ismert tulajdonos egy külön koncerttermet is kialakított, ahol az elmúlt hónapokban a hazai sztárok közül többen felléptek. (A május eleji Napoleon Boulevard koncertet még ma is sokan felemlegetik.) A zene köztudottan összehozza az embereket, és ez így történik a Legendában is, ahol ma már nemcsak hétvégeken, hanem hétköznap is zeneszó hallatszik. És itt lépnek a képbe a legújabb történésünk főszereplői is.
     A hazai rockélet egyik legismertebb médiuma a Rockvilag.hu online rockrádió és rockmagazin, melynek rockra fogékony csapata szintén felfigyelt az egyre terebélyesedő kertvárosi rockéletre. Gazdag Róbert, a rádió egyik alapítója elmondta, korábban gyakran szerveztek közönségtalálkozókat a műfaj hazai képviselőivel, ám ez az utóbbi időben – főleg helyhiány miatt – elmaradt.
   A Legenda Sörfőzde Center azonban kiváló helyszínnek tűnt, így néhány hete próbaképpen ismét feltámasztották ezt a régi hagyományt. És ahogy az egy-egy jobban sikerült legendás buli után történni szokott, Kovács József Olasz szóba elegyedett a vendégekkel, majd, ahogy egyre jobban belemerültek a sztorizgatásokba, kiderült, hogy a Rockvilag.hu éppen helyet keres magának. A Kertvárosi sörfőzde tulajdonosa pedig jó házigazdaként felajánlotta az egyik szabad helyiségét – a több mint 400 négyzetméteres centerben éppen akadt egy üres helyiség – a rádiós csapatnak. Így történt, hogy az ország egyik legismertebb rockzenei orgánuma Sashalmon verte fel a főhadiszállását, és azóta mindennap innen sugározzák az adásaikat.
    – Nagyon jól érezzük itt magunkat – mondta Gazdag Róbert. – Egyrészt a hely tökéletes, a zenerajongók, illetve a sör és a foci szerelmesei is megférnek egymás mellett. Ráadásul egyre izgalmasabb zenei élet zajlik itt, arról nem is beszélve, hogy nagyon finomak a söreik is.
    A rádiós csapat és a center vezetősége egy komolyabb együttműködésben is gondolkodik. Míg a Center a helyet biztosítaná a Rockvilag.hu működésének, addig a 14 ezer fős online rajongótáborral rendelkező rádió népszerűsítené (már teszi is) a Legenda programjait. Gazdag Róbert hozzátette, az együttműködésben további lehetőségek is rejlenek, a jövőben akár tehetségkutató versenyeket is rendezhetnének közösen (a Rockvilag.hu-nak ebben nagy tapasztalata van), illetve a médiára fogékony kerületi fiatalok számára is szívesen biztosítanának gyakorlati lehetőségeket.
    A lényeg, hogy zeneszerető sörfőzők és a sörszerető rockerek hamar have’rock lettek.
                                                                                                                                   Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez