Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603192
   « Vissza

Újabb olimpikonunk van

 « Cikkek és hírek 
2016. július 13.
 

kepfile

     A tornászok áprilisi riói tesztversenyén két férfi tornászunk, Kardos Botond és Hídvégi Vid is olimpiai kvótát szerzett. Nevezni azonban csak az egyiküket lehetett a nyári játékokra. A szövetségi kapitány, Kovács István javaslatát figyelembe véve a választás végül a KSI SE sportolójára, Hídvégi Vidre esett. Az újdonsült olimpikon tornász a döntés előtt egy apró hiba miatt maradt le a berni Európa-bajnokságon a lólengés döntőjéről. Ennek ellenére neki van nagyobb esélye az olimpián, lévén, hogy lovon korábban már számos kiváló eredményt – világbajnoki és Európa-bajnoki negyedik és ötödik helyeket – produkált. Ez pedig azt is jelenti, hogy Viddel együtt az edzője, a Kertvárosban élő Laufer Béla is ott lesz majd az olimpián.
    – Bíztunk benne, hogy Videt nevezik majd az olimpiára – mondta Laufer Béla, a KSI SE tornaedzője –, mert mind a korábbi eredmények, mind pedig az ötkarikás esélyek mellette szóltak. A szövetség megvárta az Európa-bajnokságot, és csak azután foglalt állást. Szerencsére ők is úgy gondolkodtak, ahogy mi.
    Hidvégi Vid hat szeren kvalifikálta magát Rióba, ám az olimpián kizárólag lovon áll majd rajthoz. Az edzője szerint ennek több oka van: egyrészt az összetett versenyben mindössze egy tisztességes szereplésre lenne esélye, ami így is a mezőny második felét jelentené. Ráadásul a hat szer bármelyikén megsérülhet, és így kockáztatná azt, hogy legerősebb szerén, a lovon jól szerepeljen.
    – Négy éve, Londonban is hasonlóan cselekedtünk. Vid ugyanis akkor is a tesztversenyen és hat szeren szerzett kvótát, ám az olimpián már csak lovon indult. Akkor a harmadik legjobb eredménnyel jutott a szerenkénti döntőbe, ahol viszont túlizgulta a gyakorlatát, emiatt leesett, és végül „csak” a nyolcadik lett.
     Négy éve a lólengés döntője az angol kedvenc Lewis Smith és egy másik magyar tornász, Berki Krisztián csatájáról szólt. Így kevesebb figyelem jutott Vidre, aki, ha nem ront a döntőben, szintén dobogóközelben végezhetett volna. Az angol tornász most is ott lesz Rióban, ám Berki Krisztián itthonról fogja követni az olimpiát. És itthonról fog majd szurkolni Vidnek is, aki ezúttal lovon egyedül képviseli majd a magyar színeket.
     – Az olimpiára a szokott ritmusban itthon készülünk – tette hozzá az edzője. – Szeretnénk a jelenlegi 6,6-os anyagerősségű gyakorlatunkat 6,8-ra növelni. Ehhez azonban egy új elemet kell beépíteni a gyakorlatba, ami nem megy egyik napról a másikra. Mivel az olimpiai részvétel csak néhány napja biztos, kevés időnk maradt a felkészülésre (London előtt fél évünk volt rá), de megpróbáljuk a lehetetlent.
    Hidvégi Vid az olimpia előtt még két világkupa-versenyen vesz majd részt, ahol már éles körülmények között próbálhatja az új gyakorlatát. Az edző és tanítványa ezt követően dönt arról, hogy a könnyebb vagy a nehezebb változattal próbálkoznak majd Rióban.
Hidvégi Vid augusztus 6-án mutatkozik be az olimpián, és amennyiben sikerrel szerepel a selejtezőben (a legjobb nyolc között kell végeznie), akkor az egy hét múlva sorra kerülő döntőben már az éremért tornázhatna.
    Laufer Bélának a riói lesz a harmadik olimpiája. 1976-ban versenyzőként vett részt a montreali ötkarikás játékokon, ahol a férfi csapattal (Magyar Zoltán, Molnár Imre, Donáth Ferenc, Bánrévi Imre, Farkas Árpád és Laufer Béla) a negyedik helyen végzett. Londonban már edzőként lehetett ott a tornacsarnokban, ahol tanítványa, Hídvégi Vid a lólengés döntőjében nyolcadik lett. Laufer Béla és tanítványa Rióban immár másodszor próbálkozhatnak majd. Szurkoljunk nekik!
                                                                                                                                        Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez