Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601446
   « Vissza

II. Göllesz Jótékonysági Est – az összefogás jegyében

 « Cikkek és hírek 
2016. július 13.
 

kepfile

Kovács Péter polgármester és Tarnai Klára, az intézmény megbízott vezetője – aki ez alkalommal kapta meg a Fővárosi Közgyűlés által adományozott legmagasabb rangú pedagógusi elismerést, a Bárczy István-díjat

    Immár második alkalommal került megrendezésre a Göllesz Viktor intézmény tanulói javára – egy nagyszabású összefogás eredményeként – a Jótékonysági Göllesz Est június 10-én, az Erzsébetligeti Színház Harmónia termében. A rendezvényt nagyon sokan támogatták: a kerületi önkormányzat, művészek, kerületi vállalkozók, az intézmény tanulóinak szülei, pedagógusai, és még sokan mások, akik a nemes cél, a fogyatékosság ügye iránt elköteleződtek.
     A Göllesz egy komplex intézmény, amely a XVI. kerületben a fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek oktatását, nevelését három tagintézményében, valamint az utazó gyógypedagógusi tanári hálózattal a kerület oktatási intézményeiben integráltan tanuló SNI-s gyermekeket látja el. A jótékonysági est szponzori felajánlásaiból az iskola Lépésenként Alapítványa a tanulók speciális, magas színvonalú fejlesztését elősegítő és terápiás eszközök beszerzését kívánja megvalósítani.
    Kovács Péter polgármester, mint fővédnök, személyesen is részt vett az eseményen, és neki jutott az a megtisztelő feladat is, hogy személyesen adhatta át a Göllesz Viktor iskola megbízott intézményvezetőjének, Tarnai Klárának a Bárczy István-díjat, amely egy pedagógus számára adható legmagasabb kitüntetés. Tarnai Klára több mint négy évtizedes munkáját ismerte el a Főváros ezzel a kitüntetéssel, amely mindvégig a fogyatékos gyermekekért folytatott áldozatos tevékenységgel telt. Kovács Péter a jótékonysági rendezvényt megnyitó beszédében egy rendkívül nagyvonalú felajánlást is tett: polgármesteri keretének terhére megduplázza a tombolajegyek vásárlásából befolyt összeget.
     A rendezvényen került átadásra az intézmény több dolgozója részére az az elismerő oklevél, amelyet szintén a Főváros adományozott pedagógusnap alkalmából.
A rendezvény színvonalas műsorral folytatódott, amelyben a Szabadföld úti iskola 4. osztályos tanulói és pedagógusaik adtak elő egy Apáca show-t, majd Nagy Fruzsina mazsorett-bemutatóval, Nagy Regina pedig zongorajátékkal szórakoztatta a közönséget. Kiszely-Nagy Tibor pedagógus pajzán székely népmeséje hallatán a hangulat tovább emelkedett… És ezután következett Nagy Ibolya énekművész, aki operett-slágereket adott elő, végül pedig Tarnai Kiss László, a több rangos kitüntetéssel rendelkező Életmű-díjas énekművész tisztelte meg a rendezvényt fergeteges és humort sem nélkülöző előadásával. Vele együtt lépett fel egyik kedves énekes tanítványa, Szávolovics Gabriella. A művész úr kötődése az iskolához szintén több évtizedre vezethető vissza, hiszen ez az intézmény volt első munkahelye. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy immár 9. éve a minden évben megrendezett Jótékonysági sztárparádé című műsorának bevételéből a Göllesz Intézményt támogatja.
     A svédasztalos vacsora közben Kajtár Dávid fuvolajátéka, majd Vikol Kálmán és Toborzó citerazenekara szórakoztatta a vendégeket. A táncot az Oktogon tánccsoport akrobatikus rock and roll bemutatója nyitotta meg, csak le kellett őket utánozni… A talp alá valót a Pedrofon zenekar szolgáltatta. Láthattunk még Latin tánc-bemutatót a Napfény Mozgásstúdiótól, Ferenci Eszter és táncosai, valamint Gyucha László tolmácsolásában. A tombolasorsolásnál Nagy Ibolya művésznő segédkezett, míg minden értékes ajándék – amelyek szintén szponzori felajánlásokból gyűlt össze – boldog gazdára nem talált. A kerületi Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) nagy számban képviseltette magát, ezzel is támogatva a rendezvényt. Ezúton is szeretne az iskola köszönetet mondani mindazoknak, akik jelenlétükkel, felajánlásaikkal segítették a Jótékonysági Est céljainak megvalósítását:

     Kiemelt támogatók: XVI. kerületi Önkormányzat, Kovács Péter polgármester, Dr. Csomor Ervin alpolgármester, Erzsébetligeti Színház, TZ Team Szaküzlet és Szerviz, Bánfalvy Ákos festőművész, Gerő Optika, Csömöri Auchan Liget, KÓSA Reneszánsz Kerámia Stúdió, Gastro Tom-Iz Land 2000 Kft, Vega-Ház Kft., Sifter Tímea – Sifi Kangoo Club Hungary és Life 1 Corvin Welness szakmai vezetője – Eisberg, Faller Cukrászda és a műsorban fellépő művészek, előadók.

   További támogatók: Aranyteknős Illatszer és Ajándék, Baumholczer Tamás BKIK 16. kerületi Tagcsoport Szervezetének elnöke, Bisztrai György – Bi-Bá- Bu, Cellunett Art and Craft, Csapó Ferenc, Dinax Kft., Ében Szépségstúdió, Ferenci András masszőr, Galambos Zoltán – Pótszékes Kávéház az Erzsébetligeti Színházban, Joó István Norbert, Meguiar’s Autómosó Mátyásföld, Napfény Mozgásstúdió, Papírbolt a Rákosi úton, Pietro Söröző, Pillmayer Nándor – Építőanyag Kereskedés, Richter Endre kerámikus, Rőfös bolt a Rákosi úton, Selyemmalac kerámia, Submarine Station Étterem, TOM ÓRA és Ajándékbolt, Valentini Szépségszalon, Vászolyi Sajt manufaktúra Reményik Kálmán, Veranda Delikát, valamint az intézmény dolgozói.

kepfile

Tarnai Kiss László belépője a második felvonásban: megjött a Drótostót (utalván a kábelrengetegbe keveredett zongoristára)

    kepfile    kepfile

Fent Vikol Kálmán és a Toborzó citerazenekar, lent a csapat táncosai

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez