Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601882
   « Vissza

Önvédelmi képzés – nőknek

 « Cikkek és hírek 
2016. június 7.
 

A küzdősportok egy speciális formáját, a támadások kivédésére épülő aikido-t oktatják nők részére a szentmihályi iskolában, az edzéseket egy 5 danos mester vezeti. A program szervezői abban bíznak, hogy sokan fognak élni a lehetőséggel.

kepfile

     Mostantól nőknek tartanak önvédelmi képzéseket a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola tornatermében. A hiánypótló oktatás ötletgazdája Tóth András igazgató volt.
     – Úgy vélem, nem kell okokkal alátámasztanom a képzést – mondta –, a mai világban ugyanis a gyerekek és az idősek mellett a nők is egyre védtelenebbek. Ezzel a képzéssel pont ezen a helyzeten szeretnénk változtatni. Reméljük, sokan részt vesznek majd rajta.
      A női önvédelmi képzéseket keddenként 17 órától tartják a Csömöri út 20. szám alatti iskola tornatermében. Az oktatások a nyári szünetben is folyamatosak lesznek, és amennyiben igény mutatkozik rá, akkor az órák számát is növelni tudják. A képzést Aranyi Zsolt 5 danos aikidomester vezeti, aki immár ötödik éve tart aikidoedzéseket a Szent-Györgyiben.
     – Az aikido az a küzdősport, amely nem a támadásokra, hanem azok kivédésére épít. Nem kell mást tenni, mint elhagyni a tradíciókat, és máris önvédelmi képzésről beszélünk. S hogy kinek ajánljuk ezt a programot? Természetesen minden nőnek, kortól függetlenül, de különösen azoknak, akik mozogni szeretnének, akik erősíteni kívánnak a kondíciójukon, és akik önvédelmi tudásra, s az ezzel járó magabiztosságra vágynak.
     A szakember szerint egy férfi nem tudná hitelesen megmutatni egy nőnek, hogy szorult helyzetben miként viselkedjen. Éppen ezért az önvédelmi képzéseket az aikidomester szakmai útmutatása alapján az egyik hölgytanítványa az egy danos Karikó Andrea tartja majd. A résztvevő nőknek azonban férfi harcművészek is besegítenek majd, akiken a hölgyek kellőképpen begyakorolhatják a tanult fogásokat.
     – Az emberek nagy része – szerencsére – nem találkozik olyan fizikai erőszakkal, amely önvédelmi ismereteket igényelne, ennek ellenére is hasznos részt venni egy ilyen képzésen, mert a tanult mozgásanyag javítja a koncentrációt, illetve erős fizikai és mentális alapokat ad.
      A Szent-Györgyiben tehát keddenként várják szeretettel a lányokat és a hölgyeket, akik végre megtanulhatják, hogy miként védhetik meg magukat. A program szervezői pedig azt remélik, hogy a kerületből sokan fognak élni ezzel a lehetőséggel.
                                                                                                               Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez