Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602722
   « Vissza

A század legeredményesebb női sportolója

 « Cikkek és hírek 
2016. május 10.
 

kepfile

Nagy Tímea meglátogatta a Kertváros vadonatúj vívócsarnokát is Decsi Tamás mesteredző kíséretében 

   A XXI. század legeredményesebb női sportolója volt a vendége a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Körnek. Nagy Tímea sikereit, hogy egymást követő két olimpián egyéni bajnoki címet tudott nyerni, a 2000-es Sydney olimpia óta még senki sem tudta megismételni. Eddig így volt, bízzunk benne, hogy a riói olimpiát követően már nem így lesz. Addig azonban ő az egyetlen magyar női kétszeres egyéni olimpiai bajnok sportoló, aki példaképként odaállítható a fiatalok elé. Ezért is hívta őt meg a kertvárosi olimpiai baráti kör, melynek rendezvényén ezúttal a megszokottnál is többen voltak.
    Nagy Tímea 2010-ben fejezte be aktív pályafutását, jelenleg a Hajós Alfréd uszoda létesítményvezetője. Emellett civilben három gyermek édesanyja, s mivel legkisebb gyermeke még csak 11 esztendős, nem volt könnyű az április 14-i közönségtalálkozót a programjába beiktatnia. De, mint elárulta, egy régi vívótársa kérésének nem tudott ellenállni.      A Kertvárosban élő Farkasinszki Ildikó a 80-as években együtt vívott Nagy Tímeával a Vasasban, s mivel tagja a baráti körnek, kezdeményezte a bajnoknő meghívását. Sőt, nemcsak az övét, hanem az egykori Vasas-edzőjét, Sima Istvánét is, aki a fiatal Nagy Tímea pályafutását is egyengette.
    S hogy a kétszeres olimpiai bajnok még inkább otthon érezhesse magát a kerületben, arról az egyik legjobb barátnője, dr. Simóka Beáta gondoskodott. A négyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok öttusázó, egykori szakállamtitkár is kerületünk lakója, és ő is örömmel fogadta el a szervezők meghívását.
     A három vendég nemcsak Nagy Tímea számára tette komfortosabbá az eseményt, hanem olyan történeteket is elmeséltek, melyről más fórumokon ritkán esik szó. Ezen kívül április 14-én az Erzsébetligeti Színházban még egy sporttörténelmi eseményre is sor került: Sima István ugyanis mesterplasztront öltött, és egy tőrrel 25 év után újból iskolát adott egykori tanítványának.
   A rendezvényen természetesen a főszerep Nagy Tímeának jutott, aki ennyi ismerős láttán kellőképpen feloldódva mesélt a havannai gyermekkoráról, a vívással való kapcsolatáról, a klub- és edzőváltásairól, az olimpiai sikerei hátteréről, a három gyermekéről és a civil életéről. Elmondta többek között, hogy miért lógott Elek Ilona fényképe a szobája falán, hogy Móna István öttusa olimpiai bajnok, a Budapest Honvéd vívószakosztályának 2010-ben elhunyt vezetője milyen szerepet töltött be a pályafutásában, hogy mióta és miért tegezheti Kulcsár Győzőt, mit köszönhet Vura Márta sportpszichológusnak, s hogy miként lett egy sikeres vívóból egy vizes komplexum vezetője. Zárásképpen néhány hasznos tanácsot is adott a nézőtéren helyet foglaló vívópalántáknak – a nézők között a Kertvárosi Vívó SE is nagy számban képviseltette magát –, akiknek elsősorban a sok munkára, a kitartásra, az eltökéltségre, illetve a Mesterük (edzőjük) tiszteletére hívta fel a figyelmét.
     S ha már a kerületi vívókat emlegettük, a kétszeres olimpiai bajnok örömmel fogadta a meghívást, és az est végén az Erzsébetligeti Színház szomszédságában működő új vívótermet is megtekintette. Azt a létesítményt, melyet már egy másik olimpiai bajnok, a londoni győztes Szilágyi Áron is többször meglátogatott. És azt a termet, melyből a kerület első riói olimpikonja, Decsi Tamás is kikerült.
                                                                                                                                                 Riersch Tamás


 

kepfile

I BIKE BUDAPEST. Mintegy száz bringás vett részt a X-XVIXVII. kerületekből az áprilisi nagy bringás felvonuláson, a Magyar Kerékpárosklub kelet-pesti szervezete szervezésében – ők is résztvevői lettek az I Bike Budapest nevű, kb. 15 ezer biciklistát megmozgató bringás felvonulásnak.

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez