Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602730
   « Vissza

Olimpia gyerekszemmel

 « Cikkek és hírek 
2016. május 10.
 

kepfile

Díjátadás közben Borovitz Tamás, az olimpiai baráti kör elnöke és Szász József alpolgármester

     2016 az olimpia éve, azaz már január eleje óta minden a nyári ötkarikás rendezvényről szól. (No, meg persze a labdarúgó Európa-bajnokságról is, főleg úgy, hogy mi, magyarok is résztvevők vagyunk.) A kerületben az olimpiai láng legfőbb őrzője a 2007-ben alakult Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör, amely civil szervezet hónapról hónapra sokat tesz az olimpiai mozgalom népszerűsítéséért. Leginkább azzal, hogy havi rendszerességgel neves sportolókat, edzőket, sportvezetőket hív a kerületbe, illetve, hogy most már több sportágban is jutalmazza a legjobb utánpótláskorú sportolókat.
     Az olimpia éve azonban az olimpiai baráti kör számára is kiemelt időszaknak számít. Ilyenkor nem lehet eleget tenni az olimpiai eszme népszerűsítése érdekében. Így volt ezzel a baráti kör vezetősége is, amely elhatározta, hogy első alkalommal rajzpályázatot hirdet a diákok számára. A téma természetesen a sport és az olimpiai játékok voltak. A szervezők arra voltak kíváncsiak, hogy miként látják az év nagy eseményét a gyerekek. A cél az lett volna, hogy a programba valamennyi kertvárosi iskola bekapcsolódjon, ám ez csak részben valósult meg, mert csak három intézményből érkeztek pályaművek.
    – Összesen 35 pályamű érkezett – mondta Abonyi János, a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör alelnöke. – A legtöbb rajzot a Sashalmi Tanoda diákjai készítették, így ez az intézmény nyerte a legaktívabb iskolának járó kupát. De nagyon örültünk a Szent-Györgyiből és a Centiből érkező munkáknak is.
     Az április 18-i ünnepségen külön díjazták az alsós és a felsős diákokat. Az előbbi kategóriában Májer Réka (Sashalmi Tanoda), Sebők Lora (Tanoda) és Truong Duc Pham (Szent-Györgyi) vehetett át elismerést. Rajtuk kívül még különdíjat kapott Sieferer Robin és Nagyházi Anna (Tanoda), illetve Sóki Viktória (Szent-Györgyi). A felsősöknél sorrendben Kutasi Dóra (Tanoda), Duglovics Lili (Szent-Györgyi) és Golács Zita (Tanoda) rajza volt a legjobb, Sárközi Réka (Szent-Györgyi), Simon Virág és Tropp Mercedes (Tanoda), valamint Holovits Emőke pedig különdíjat kapott.
    – A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör kitartó szervezőmunkájának megvan az eredménye – mondta Szász József alpolgármester. – Ma a baráti kör sportkérdésben megkerülhetetlen tényező a kerületben. Ezt a pályázatot is a legjobb időben, közvetlenül az olimpia előtti időszakban írták ki, s bár egy kerületi eseményről van szó, ezzel a programmal mi is kapcsolódni tudunk ahhoz a nagyszabású projekthez, melynek célja, hogy Budapest 2024-ben maga is olimpiai helyszín lehessen.
      Az Olimpia gyerekszemmel című rajzpályázat legjobb alkotásaiból kiállítást is rendeztek a művelődési házban. (R. T.)

kepfile

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez