Helyi Hírek - Független folyóirat   2019.10.18. péntek
Lukács
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 15444802
   « Vissza

Árak a piacon

 « Cikkek és hírek 
2016. március 21.
 


    Cseppet még odébb vagyunk attól, hogy tejben (220 Ft), vajban (2700 Ft) fürdő Kánaánban érezzük magunkat, de a Sashalmi piacon is látjuk a sertéshús ÁFA-csökkentésének kedvező hatását: a comb kilója 1050 Ft (mangalicából 1580 Ft), a lapocka, az oldalas és a dagadó 10020-1050 Ft, a karaj 1050-1100 Ft (mangalicából 1620 Ft), a tarja 1020-1100 Ft (mangalica 1580 Ft).
    Marhalapocka 1898-2100 Ft, lábszár 1898-1980 Ft, rostélyos 1550 Ft.
Baromfi árak: csirkemell 1048 Ft, comb 848-920 Ft, egész csirke 720-748 Ft, pulykamell filé 1450 Ft, kacsacomb 1698-2100 Ft.
    Mindjárt itt van a Húsvét és – bár nem beszélnek róla – sokaknak okozhat álmatlan éjszakákat a kérdés: mitől rózsaszínű a sonka? Nos, azt írja a szakirodalom, hogy a sóval és füstöléssel való kezeléstől! A sóban lévő nitritek az izomszövet festékanyagát átalakítják, ettől lesz mély bíborvörös színe a meg nem főtt angolszalonnának is. A rózsaszín árnyalat akkor alakul ki, mikor az angolszalonnát megsütik, illetve a sonkát megfőzik. A nitritek nélkül e húsok szürkék lennének, továbbá ezek meggátolják a kórokozó baktériumok (pl. a botulizmust okozók) szaporodását. Sashalmon a kötözött sonka 1300-3000 Ft, a parasztsonka 2050-2480 Ft.
   További tájékoztató árak: alma 150-248 Ft, körte 358-698 Ft, citrom 598-698 Ft, mandarin 490-548 Ft, grapefruit 468 Ft, narancs 290-548 Ft, kivi 398-450 Ft, banán 449 Ft, eper 1098 Ft.
   Zöldségek: sárgarépa 198-298 Ft, gyökér 598-998 Ft, karalábé 148-248 Ft, karfiol 398-490 Ft, kelkáposzta 290-398 Ft, fejes káposzta 198 Ft, hagyma 198-298 Ft, krumpli 150-248 Ft, paradicsom 590-890 Ft, paprika 698-848 Ft, zeller 348-398 Ft.
   Halak: pontyszelet 1750 Ft, csuka 1950 Ft, kárász 1190 Ft, amurszelet 1690 Ft, sügérfilé 2900 Ft, vörös tonhal 7900 Ft.
   A tojás darabja 31-40 Ft.
    Jó vásárlást kívánunk a Sashalmi piacon!           Tóth

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Legutóbbi lapszámunk - 2019. október 16.
2019. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez