Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598138
   « Vissza

A Kertváros új Európa-bajnokát köszöntötték

 « Cikkek és hírek 
2016. március 21.
 

Kern Bianka aranya

kepfile

A vívótársai felemelt karddal álltak sorfalat az újdonsült Európa-bajnoknak

 

kepfile

A képviselő-testület nevében Kovács Péter köszöntötte

    Fantasztikus sikert értek el a kadetkorú magyar kardvívólányok az Újvidéken megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon. Az egyéni versenyben a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott, a csapatversenyt pedig elsöprő fölénnyel nyerték a lányok. Jó leírni, hogy ennek a kimagasló sikernek egy kertvárosi vívó is részese volt. A Kertvárosi Vívó SE-ben pallérozódó Kern Bianka ugyanis immár második éve stabil tagja a magyar korosztályos válogatottnak, és a világversenyeken is egyre jobb eredményeket ér el.
    Újvidéken is simán jutott a döntőbe, a csoportkörből hat győzelemmel és nulla vereséggel jutott a főtáblára, ahol előbb egy ukrán, majd egy német versenyzőt legyőzve menetelt a nyolcas döntőbe. Az éremért sajnos az egyik klubtársával kellett vívnia, és kettejük asszóját ezúttal a BVSC-s későbbi Európa-bajnok Pusztai Liza nyerte 15-13-ra. Bianka tehát ötödik helyen fejezte be a versenyt. Néhány nappal később viszont a csapatversenyben a lányok már nem egymás ellen, hanem egymásért vívtak. Tették ezt előbb a szerbek, majd a németek, az oroszok és a franciák ellen. Ennek a vívásnak pedig az lett az eredménye, hogy a magyar női kardcsapat megnyerte a kadet Európa-bajnokságot. A vajdasági városban Decsi István és Kocsis Zsolt tanítványa remélhetőleg egy sikeres pályafutás első fontos lépését tette meg, és a jövőben hasonló szép sikerek fűződnek majd a nevéhez.

Zavarba hozták a bajnokot

     A Kertvárosi Vívó SE-nél megadják a módját az ünneplésnek. Decsi István, a klub vezetője ugyanis minden hétfőn időt szakít rá, hogy a hétvége versenyeredményeit kiértékelje. Ha kell, dicsér, de, ha szükségesnek érzi, akkor korholni is tud. Március 7-én azonban ennél többről volt szó. Aznap ugyanis a fiatal, mindössze nyolcesztendős egyesület első Európa-bajnokát készült köszönteni.
    – Azért vártunk ilyen sokáig ezzel a sikerrel, hogy azt már az új termünkben ünnepelhessük – mondta tréfásan a Mester, aki nem titkoltan nagyon örült tanítványa sikerének. – Sajnos, csak az egyéni versenyen tudtam mellette lenni, a csapatdöntőért itthonról szorítottam neki.
    Bianka március 7-én azzal a tudattal érkezett az erzsébet­ligeti vívóterembe, hogy a jól sikerült EB-t követően az edzőjétől egy kis pihenőt kapott. Emiatt nem 17 órakor, hanem 17.30-kor kellett nála jelentkeznie. Aztán egyik meglepetés a másik után érte. A vívóterem ajtajában ugyanis Hajdú Béla vívómester fogadta, aki kézen fogva vezette őt a vívóterembe. Innen már magától kellett tovább mennie. Méghozzá nem akármilyen körülmények között: a vívótársai felemelt karddal álltak sorfalat neki. Élete „leghosszabb” útja végén pedig a KVSE szakmai teamje, az edzők és szülők vastapsa fogadta őt. Decsi István egy díszoklevéllel, a világbajnok Decsi Tamás pedig csokor virággal gratuláltak neki. Hiába, ez dukál egy saját nevelésű Európa-bajnoknak!
     Aki hamarosan egy újabb nagy feladatra készülhet, hisz áprilisban a franciaországi Bourges-ban rendezik majd a korosztályos vívók világbajnokságát, ahova Bianka egy egyéni Európa-bajnoki ötödik hellyel és egy csapatarannyal utazhat majd. Hogy ott mire lesz majd képes, ma még nem tudni, ám az biztos, hogy ezt a március hetedikét sosem felejti majd el!
                                                                                                                                   Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez