Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599856
   « Vissza

Versenyben az 500 korsó sörért

 « Cikkek és hírek 
2016. február 16.
 

kepfile

Kovács József Olasz a beérkezett cimketerveket nézi

   Idén is folytatódik a sörforradalom a kerületben. A Legenda Sörfőzde tavaly ősszel megnyitott sörcentrumában március 12-én első ízben nemzetközi sörfőző versenyt rendeznek. Az V. Házisörfőző Versenyre olyan lelkes amatőrök jelentkezését várják, akik saját maguk kitalálta – és otthon a konyhában elkészített – ízével szeretnének betörni a sörfőző piacra. Mivel a sörfőző versenyeken a versenytermékeket csak úgy lehet megízlelni, ha azokat lenyeli az ember, garantálható lesz a jókedv a Legenda Sör Centerben.
     A március 12-i eseményen – melyre külföldről is várnak jelentkezőket – még egy fontos eseményre is sor kerül majd. Ezen a napon hirdetik ki annak a versenynek a győztesét is, mely január eleje óta lázban tartja a sörkedvelőket. A Legenda ugyanis az év elején – nem titkoltan reklámcélból – egy sörös címketervező versenyt hirdetett meg, a győztesnek pedig 500 korsó sört ajánlott fel.
     – Ma már egyre több főzde van a piacon – indokolta a címketervező versenyt Kovács József Olasz, a kertvárosi sörfőzde tulajdonosa –, a piac mérete pedig nem fog változni, tehát annak érdekében, hogy megőrizzük a helyünket a fogyasztók értékrendjében, nemcsak a minőséget kell megtartani vagy javítani, hanem a dízájnon is változtatnunk kell. A címkeversenyt azontúl, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet, azért hirdettük meg, hogy kreatív ötleteket kapjunk, miképpen tehetjük eladhatóbbá a termékeinket.
     A címketervező-verseny már javában tart. A sörfőzde Facebook oldalára hetek óta özönlenek a tervek. Feladat sokaknak nagy kihívást jelent, persze a fantáziacsapok megnyitásában a felajánlott 500 korsó sörnek is nagy szerepe lehet.

kepfile

     – Sok ötletet kaptunk már, ezek között akad néhány nagyon szimpatikus terv is. A cél azonban, hogy olyan hozzáértők, grafikusok, reklámszakemberek is versenybe szálljanak, akik valóban képesek megújítani a Legenda-termékeket. Ennek érdekében nemcsak lájkokkal lehet szavazni a legjobbakra, hanem egy ötfős szakmai zsűrit is bevonunk a tervek értékelésébe, és március 12-én a kettő eredménye alapján hirdetjük majd ki a győztest.
     A Legenda Sör Center nemcsak a söreiről ismert. A tulajdonos külföldi kapcsolatai révén ugyanis ide (a Lándzsa lakótelep melletti centerbe) érkeznek azok az amerikai és nyugat-európai komlók és maláták is, amelyek elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy jó sört főzzön az ember. Ma a legtöbb kézműves sörfőzde a Legendán keresztül jut hozzá az alapanyagokhoz. Ez azért is fontos, mert a tavalyi nagy szárazság ezen a területen is éreztette a hatását, és jelentős komlóhiány alakult ki, ami hamarosan a sörök árán is érződni fog. A tavalyi rossz termés a hazai sörfőző piacot is megrengetheti, mert a kevés és drágább alapanyagok sok főzőt spórolásra késztetnek majd. A spórolás pedig mindig minőségi romlást okoz.
     – A Legendát szerencsére ilyen veszély nem fenyegeti, sikerült a jó sörökhöz szükséges komlómennyiséget beszerezni, így a jövőben is megszokott ízekkel találkozhatnak majd a hozzánk látogatók. (R. T.)

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez