Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28778824
   « Vissza

Horoszkóp (január 22-től február 21-ig)

 « Horoszkóp, asztrológia 
2016. január 20.
 


Kos (III. 21.- IV. 20.)
Nem fognak unatkozni a Kos jegyűek a tél vége felé. Sok teendő, sok küzdelem, és szép sikerek vannak kilátásban. Talán még olyan lehetőség is adódik, hogy valamilyen különleges, nagyszabású projektbe vághat bele. Ugyanakkor vigyázzon, ne feszítse túl a húrt. A háztartási balesetek veszélye fokozódik ezekben a napokban, és ha ráadásul siet, kapkod, könnyen baj érheti. Túlságosan rohanni már csak azért sem érdemes, mert a Kos szülöttek bolygója, a Mars egész hónapban – sőt még a következőben hasonlóképp – a saját otthonában tartózkodik, így a kedvező időszak kitart még egy darabig. Mindenre jut idő szépen, sorban.
Bika (IV. 21.- V. 20.)
A társas kapcsolatoknak és farsangi mulatságoknak idején a Bika szülöttekre vegyes hangulat jellemző. A bálozás, eszem-iszom, kellemes időtöltés nincs ellenükre – szerencsére, a farsangi időszak rövidsége ellenére bőven lehet részük ebben. A könnyed bohóckodás, a hagyományostól eltérő program már okozhat gondot. Ha inkább valami tartalmas, fajsúlyos elfoglaltságot részesít előnyben, hát adózzon a Vízöntő formabontó mivoltának azzal, hogy például színházba megy – vagy otthon szervez összejövetelt. Például mi lenne, ha torkos csütörtök alkalmából vendégül látná a barátait?
Ikrek (V. 21.- VI. 21.)
Az Ikreknek általában nehezére esik elmélyülni bármiben, vagy teljes szívvel elköteleződni valami (valaki) mellett. Ez a hónap azonban, mint a szabályt erősítő kivétel írja be magát életének történetébe. Ugyanis kifejezetten olyan dolgok jutnak eszébe, amelyek igencsak mélyen gondolkodóba ejtik. Vagy elhatározza, hogy alaposan utánajár valaminek. Esetleg jelentkezik – vagy keresztféléves képzésben most kezd járni – egy több évig tartó tanfolyamra. Ha a tapasztalatait vagy az élményeit szeretné összefoglalni, akár egy könyv írásába is belekezdhet (csak aztán ne szálljon el a lelkesedése, ha már egy keveset megírt belőle).
Rák (VI. 22.- VII. 22.)
A legnagyobb jóindulattal sem állíthatjuk, hogy a Vízöntő hava a kedvenc időszaka lenne. Az idei esztendő azonban különleges ebből a szempontból. Talán a farsang rövidsége okozza, vagy a csillagok állása, de ráérez a jelmezbál ízére. Minden esélye adott ahhoz, hogy különleges élményben legyen része, melyről biztosan fogja tudni, hogy nem véletlen! Semmit nem kell tennie, csak elfogadni a meghívásokat, nyitott szemmel és – füllel járni, odafigyelni a jelekre. Csodával határos módon, a legmerészebb álmai válhatnak valóra, ha mer hinni ebben, és ha van bátorsága megtenni az első lépést. (Na jó, az elsőt tegye meg más, de legalább a másodikat!)
Oroszlán (VII. 23.- VIII. 23.)
Felemás jellegű hónap következik. Egyes területeken csupa jó esemény történik. Bizony ügyei lendületesen haladnak előre. Kaphat támogatást, segítséget régi pártfogótól – és olyanoktól, akikről egyáltalán nem gondolta. Más élethelyzetekben viszont mintha minden összeesküdött volna Ön ellen. Banális hibák akasztják meg a folyamatokat. Vagy egyszerűen másnak több szerencséje lesz, ezért Ön lemarad valamiről. Érthetetlen módon hátrányba kerül valahol. Nincs mit tenni: vegye könnyedén! Végül is, ez egy bolond hónap. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy tervezte, gondoljon arra, hogy talán nem most volt itt az ideje.
Szűz (VIII. 24.- IX. 23.)
Nagy fába vágja a fejszéjét, és – sajnos – túlságosan komolyan veszi az ügyet. Meg persze a saját szerepét. Ez alól kivételt képez, ha valóban nagy jelentőségű dologról van szó: például házasságot köt, vagy szülői (nagyszülői) feladatokra vállalkozik éppen. Munkahelyi, tanulmányi kérdésekből ellenben nem érdemes kardinális gondot növeszteni. Már csak azért sem, mert a Szűz szülött alapértelmezett változatában szorgalmas, lelkiismeretes és alapos, és ezen vonásai önmagukban elegendőek a helytálláshoz. További aggódás helyett inkább bohóckodjon egyet a farsangi bálban.
Mérleg (IX. 24.- X. 23.)
Január végén még örömmel vesz részt különféle családi és baráti összejöveteleken vagy rendezvényen. Februárban azonban a komolyabb elfoglaltságok kerülnek előtérbe. Talán vizsgáznia kell valahol, vagy más kötelességnek eleget tenni. Ha semmi nagy feladat nem várja, akkor egyszerűen eltöpreng egynémely múltbeli eseményen, különösen a családi történeteken. Érdekes meglátásai lehetnek, ha például – egy hófúvásos, otthonülős esetén – rendbe teszi a családi fotókat. Ha a lelke mellett a testének is jót akar, kortyolgasson közben mézes teát. Amennyiben semmi kedve kimozdulni, ne foglalkozzon azzal, ki mit szól ehhez. Maradjon otthon.
Skorpió (X. 24.- XI. 22.)
Hihetetlen lendület és munkabírás jellemzi egész hónapban. Sorra veszi az intéznivalókat, mégpedig jó eséllyel a megfelelő órában. Különös éleslátással választja ki a következő feladatot. Még a véletlenek is a kezére játszanak. Ugyanakkor megfontolt és komoly marad, ténykedése mentes minden kapkodástól. Belső nyugalma és összeszedettsége irigylésre méltó. Tehát, ha vannak igazán nagy lélegzetű feladatai, most intézze ezeket! Tény, hogy pihenni, szórakozni kevesebb ideje lesz. Pontosabban: az idén még a farsangi bálban is dolgozni fog – például, mint főszervező, szereplő. Vagy csak a társaságban valamiért szükség lesz a szakértelmére.
Nyilas (XI. 23.- XII. 21.)
Sok mindent másképp lát, mint korábban. Bizonyos kérdésekben érettebb álláspontra helyezkedik, máshol viszont éppen lazább lesz. Tulajdonképpen felülvizsgálja a nézeteit és az értékrendjét. Rájön arra, hogy régen fontosnak tartott dolgok elveszítették a jelentőségüket, mások ellenben most kezdenek fontossá válni. Ebben a hónapban minden esemény a bölcsebbé válását segíti. Az is, ha egy jól sikerült összejövetelen Ön a társaság középpontja, de az is, ha mégis valaki más lesz a főszereplő. Vagy akár az egész program meghiúsul. Február közepétől új lehetőséget hoz az élet, személyes képletétől függő területen.
Bak (XII. 22.- I. 20.)
A bolygók többsége kedvező fényszöggel érinti a Bak jegyét. Jó időszak ez a Bakok számára, amikor óvatos derűlátással munkálkodnak. Már látszik, hogy nagyjából miről fog szólni ez az év – például lakásvásárlásról, tanulásról vagy külföldi tartózkodásról. Haladéktalanul hozzá is kezd az előkészületekhez. Ebből a szempontból szerencsésnek mondható, hogy az idén rövidebb a báli szezon – eggyel kevesebb kötelességnek kell eleget tenni, marad energiája arra, ami fontos. Ugyanakkor jól teszi, ha több gondot fordít az egészségére! Mérsékelt, de rendszeres mozgás és vitaminpótlás hasznára válik a tél végéhez közeledve.
Vízöntő (I. 21.- II. 19.)
A Vízöntő jegy urai a Szaturnusz és az Uránusz kedvező fényszögekkel támogatják. Itt az ideje, hogy megszabaduljon attól, ami idejétmúlt, feleslegessé vált, amit csak a megszokás tart még életben. Egy rettentő nagy lomtalanítás testének-lelkének jót tenne. Ez az első lépés az új dolgok felé! Február első felében valószínűleg még a komoly teendőkre kell időt szánnia. A Vízöntő havának utolsó hetében azonban már új szelek fújnak. Valahogy minden könnyebbé válik: a közlekedés, a gondolkodás, a kommunikáció. Ebből következik, hogy ilyen feladatait, ha teheti, időzítse február 15. utánra, amikor pillanatok alatt sikerrel intézkedhet.
Halak (II. 20.- III. 20.)
Lelassulnak az események, vagy az idő folyása változik? Csodával hatásos módon azonban, valahogy mégis minden elintéződik, helyre kerül. Ön jókor van jó helyen, illetve meglepő történéseket vonz maga köré anélkül, hogy bárhová menne. Azért ha invitálják, csak menjen! A Vízöntő hava a szórakozás ideje, a társas összejöveteleké. Csak ne vigye túlzásba az étkezést, és persze az italozást. Még alkalmasabb az idő arra, hogy egy szellemi közösséghez vagy egyesülethez csatlakozzon, mely társaság a jövőben, hosszútávon meghatározó szerepre tehet szert az életében. Legyen nyitott a meglepetésekre és az ismeretlen emberekre.
                                                                                                                                            Tóth Éva Ágota
                                                                                                                                            (20/489 92 97)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez