Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.12.04. vasárnap
Borbála, Barbara, Boróka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25825841
   « Vissza

Egészségház épül Csömörön

 « Cikkek és hírek 
2016. január 20.
 

kepfile

   A nagyközség egyre fejlettebb infrastruktúrájából már régóta „kilógnak” az orvosi rendelők. Az alap egészségügyi ellátást szolgáló hatvanas évek végi és nyolcvanas évek elejei épületek komoly kívánnivalót hagynak maguk után kis méretük és rossz állapotuk, illetve nem túl praktikus elrendezésük miatt is. Ezen csak részben segítenek a magán praxisban dolgozó orvosok gyakran saját finanszírozású műszerbeszerzései.
  Rövidesen azonban látványos és pozitív változásra számíthatnak mind az itt élők, a betegek, mind az egészségügyben dolgozók. Az önkormányzat ugyanis már 2014-ben elhatározta egy új, központi egészségház építését, döntően saját erőből. Ehhez először komoly anyagi áldozatok árán visszaszerzett egy, a centrumban található ingatlant a Szabadság út és a HÉV-állomás utca sarkán, amelyen évtizedekig leromlott állagú épületekben működtek ipari üzemek, elcsúfítva a település főútját. Ezt követően kezdődött az alapos tervezési munka, várhatóan idén pedig elindulhat az építkezés. A most tervezett „barnamezős” beruházás a településképre is kedvezően hat majd.
   Az új, modern és minden igényt kielégítő egészségházban a jelenleginél több és nagyobb, tagoltabb családorvosi rendelő, panoráma röntgenhelyiséggel ellátott fogorvosi rendelők, fertőző betegek elkülönítőjével rendelkező gyermekorvosi rendelő és több védőnői helyiség kap helyet. Ezenkívül néhány szakellátás is lesz majd az épületben, amiért eddig más településekre kellett utazniuk a csömörieknek. Az egész épület egyszintes, könnyen körbejárható és teljesen akadálymentesített lesz. A közel nyolcszáz négyzetméter alapterületű egész­ségház „U” alakban helyezkedik majd el, amelynek közepe a tervek szerint kisebb parkként is funkcionál.

kepfile

Az új egészségház, egyelőre még csak látványterveken.Az épület közel 800 négyzetméteres lesz, minden helyiség akadálymentesített, és az épület által közbezárt terület parkként funkcionál

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. november 09.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez