Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28598132
   « Vissza

Olimpiai Baráti Kör – mozgalmas év volt

 « Cikkek és hírek 
2016. január 20.
 

kepfile

Csoportkép is készült a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör évzáró rendezvényén

     A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör 2007 szeptemberében alakult, és azóta is havi rendszerességgel szervez különböző rendezvényeket és programokat. A nyolc év alatt már 107 vendége volt a klubnapoknak, köztük olimpiai és világbajnokok, olimpikonok és edzőik, szakvezetők és kerületi választott vezetők. Emellett több olimpiai témájú kiállítást rendeztek a kerületben, két éve a Magyar Sport Napján pedig triatlonversenyt (úszást, futást és kerékpározást) is szerveznek a kerületi diákoknak. Szintén hagyomány, hogy a baráti kör egy vándorserleggel jutalmazza az év legjobb fiatal vívóját, birkózóját és atlétáját. Jövőre a legjobb fiatal röplabdázónak is hasonló díjat szeretnének majd adni.
     A Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör december10-én tartotta hagyományos évzáró rendezvényét, melyen a fenti adatok is elhangzottak. A civil szervezet 2015-ben is eredményes évet zárt, a rendezvényei ugyanis rendre nagy érdeklődés mellett zajlottak. Januárban Péni István ifjúsági olimpiai bajnok és dr. Hammerl László felnőtt olimpiai bajnok sportlövőt a Corvin Mátyás Gimnázium könyvtárában fogadták, ahol elsősorban a házigazda iskola diákjai hallgatták a két sportoló élménybeszámolóját.
  Februárban egy rendhagyó eseményen a kerület vezetői, Kovács Péter polgármester, Szász József alpolgármester és Kovács Raymund önkormányzati képviselő számoltak be a kerület sportját érintő fejlesztésekről. A téma fontosságára való tekintettel a rendezvényen a Kertváros minden sportszervezete képviseltette magát. Márciusban a megújult birkózó szövetség ügyvezető elnöke, Bacsa Péter, illetve Varga János és Farkas Péter olimpiai bajnokok, valamint Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózó voltak a vendégek.
     Az április közgyűlést követően májusban Bóbis Ildikó világbajnok, olimpiai ezüstérmes tőrvívóval dr. Bay Bélára emlékeztek a résztvevők, júniusban pedig Szekeres Pál paralimpiai bajnok, Majsai Károly paralimpiai érmes és Bencze János paralimpiai kerettag kajakos volt a meghívott vendég. A nyári hónapokban a baráti kör rendszeresen látogatta a napközis tábort, ahol Mohácsi Ferenc olimpiai bronzérmes kenus és Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó tartott élménybeszámolót a gyerekeknek. Szeptemberben két klasszis cselgáncsozóval, az Európa-bajnok Joó Abigéllel, és a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztiánnal találkozhatott a közönség, akikhez a kerületben élő szintén olimpiai kerettag Krizsán Szabolcs csatlakozott.
     Az októberi és novemberi rendezvényt összevonva az Erzsébetligeti Színházban tartotta a baráti kör, ahol közel hatszáz néző előtt levetítették Kocsis Tibor Magyarok a Barcáért című filmjét. A nézők a rendezvényen olyan legendákkal találkozhattak, mint a Fradi kapusa, dr. Géczi István, vagy az Újpest hálóőre, Szendrei József. Ez a rendezvény nem mellesleg a szervezet életében is mérföldkő volt, hisz korábban még sosem sikerült ennyi nézőt megmozgatniuk.
     A december 10-i rendezvényen dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára is kiemelte, hogy a Varjú Vilmos Baráti Kör az egyik legaktívabb és leghatékonyabb szervezet a baráti körök között, amely hatékonyságot a sportvezető ebben az évben még az átlagnál is jobbnak értékelte.
     Új kezdeményezésként ezen az évzáró rendezvényen az idén kerek évfordulójukat ünneplő klubtagokat egy-egy serleggel jutalmazták. Ilyen elismerésben részesült az idén 80 esztendős egykori olimpikon tornász, Keszthelyi Rudolf, az idén 70 esztendős „szellemi olimpikon” Surányi Péter és az idén 50 esztendős egykori válogatott kézilabdázó, és a baráti kör névadójának a fia, Varjú Vilmos. (R.T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez