Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665354
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2016. január 20.
 

XIV. kerület

Közlekedési balesetek

A Fogarasi út 83. előtt Renault személygépkocsi ütközött össze egy Mercedes Sprinter kisteherautóval tavaly december 9-én reggel. Személyi sérülés nem volt, a forgalmi akadályt a tűzoltók eltávolították.
December 10-én reggel 8 óra után Ford Mondeo és Audi A3-as autók karamboloztak a Thököly út és Ilka utca sarkán.
December 16-án reggel a Torontál utca és Szitakötő utca sarkánál egy Volvo és egy Skoda Octavia ütközött, egy személy a kézfején sérült meg.
Két nappal később, 18-án 14 órakor Seat és Skoda személyautók ütköztek össze a Stefánia út és az Ajtósi Dürer sor találkozásánál, az egyik autó felborult, senki nem sérült meg.
Egy Mercedes típusú kocsi megpördült, majd az útpadkán keresztül a villamossíneken landolt december 19-én éjfélkor. Sérülés nem történt, a forgalmi akadályt a tűzoltók egy BKV-daru segítségével megszüntették.
December 20-án 19 óra 8 perckor a Várna utca és Fogarasi út sarkához szólt a riasztás, ahol két személyautó ütközött, egy személy lábsérülést szenvedett.
A Dózsa György úti aluljáróban, a Podmaniczky utcánál oszlopnak ütközött egy Toyota Yaris december 26-án hajnalban, a sofőr megsérült.
Január elsején 19 órakor egy személyautó alatt beszakadt az úttesten lévő aknafedél a Hungária körúton. A tűzoltók kézi erővel emelték ki.

Ledőlt fal

Az Egressy út 13. szám alatti lezárt, bontás előtt álló épület tetején leomlott egy 8 méter hosszú falrész, amit a tűzoltók távolítottak el az útból december 11-én.

Elakadt lift

December 12-én késő este 4 személlyel elakadt a lift a Füredi utca 56-ban. A tűzoltók kiérkezése előtt a gondnok szabadította ki őket.

CO-mérgezés

Egy Kerepesi úti, első emeleti lakás fürdőszobájában a riasztott tűzoltók és a Főgáz szakemberei is veszélyes gázkoncentrációt mértek december 14-én. Egy személy mérgezést szenvedett.

Lakásfelnyitások

Erővel hatoltak be a tűzoltók december 15-én egy Rózsavölgyi téri, második emeleti lakásba, ahol egy hölgy várta a segítséget. A mentők kivizsgálásra kórházba vitték.
Rendőrségi kérésre egy Kerepesi úti lakást törtek fel december 17-én, bent egy könnyű sérült volt.
December 23-án egy sérült lakó várta a segítséget Kacsóh Pongrác úti, földszinti lakásában, amit nem bírt kinyitni belülről.A raj feltörte az ajtót.

Nem adott életjelet magáról egy Bolgárkertész utcai lakó. A tűzoltók december 25-én felfeszítették az ajtót, a hatóságok egy elhunytat találtak.

Hozzátartozó és a rendőrség kérésére hatolt be a raj egy Nagy Lajos király úti, földszinti lakásba december 27-én, az ott lakó hölgyet holtan találták.

Az év utolsó napján Zsálya utcai lakásában elesve nem tudott talpra állni egy idős ember, bár nem sérült meg. A tűzoltók a bejárati ajtót feltörve adtak utat a segítőknek.
Az új év első napján délelőtt a Vezér utcában várták a rajt, ahol több napja nem adott életjelet magáról a lakó. Az erkélyen át hatoltak be, de bent senki nem tartózkodott.
Január 3-án késő este magára zárta Kassai téri lakását, és önerőből nem bírván kinyitni, segítséget kért egy lakó. A rendőrség kérésére a tűzoltók kihúzós létrával hozták le a zavart viselkedésű hölgyet a második emeletről.
Január 6-án a tűzoltók károkozás nélkül hatoltak be egy Füredi úti lakásba, ahol egy idős, sérült lakó várta a segítséget.
Egy idős hölgy esett el Egressy úti, harmadik emeleti lakásában január 8-án délután, és nem bírt ajtót nyitni. Rokona kérésére a tűzoltók a bejárati ajtó ablakának betörésével hatoltak be, az illetőt a zuglói speciális gondozó munkatársa látta el.
Január 10-én egy földszinti lakást kellett felnyitni a Kaffka Margit utcában.
Másnap délben a Kalapács utcában egy harmadik emeleti lakásba hatoltak be az erkélyajtó üvegének betörésével, bent egy zúzódásos sérült várta a segítséget.
Január 12-én 11 óra 21 perckor riasztották a tűzoltókat a Fűrész utcába, ahol az idős lakó elesett első emeleti lakásában. A raj a bejárati ajtó felfeszítésével hatolt be.

XVI. kerület

Közúti balesetek

Az Újszász utca 62-nél két személyautó karambolozott december 17-én 17 órakor, egy gyermek könnyebben megsérült.
December 21-én 10 órakor telefonoszlopnak ütközött egy Honda személygépkocsi, senki nem sérült meg, a raj a megdőlt oszlopot lefektette.
Hat személyautó ütközött december 29-én 17 órakor a Szlovák út és Gusztáv utca sarkánál, egy fő könnyebben megsérült. A tűzoltók a kifolyt üzemanyagot homokkal felitatták az úttestről, a forgalmi akadályt megszüntették.

Betegmentés

Január 5-én kora délután egy idős férfi rosszul lett Vámosgyörk utcai lakásában. A beteget csak vízszintes helyzetben lehetett lehozni az első emeletről, ezt a tűzoltók oldották meg. Az illetőt a mentők a kistarcsai kórház sürgősségi osztályára szállították.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez