Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28604831
   « Vissza

Ingyenes ételosztás a Szlovák úton

 « Cikkek és hírek 
2015. december 10.
 

kepfile

Zoli postás, mint a kerületi EDDA koncertek szervezője Pataky Attilával. Most ételosztást szervez

     Daróczi Zoltán 23 éve hordja már postásként Kis­szentmihályon a nyugdíjakat és a leveleket. Mindenkit ismer, és mindenki ismeri őt. Sokan azt is tudják róla, hogy civilben nagy szervező. Korábban majd egy évtizeden át EDDA koncerteket szervezett az Erzsébet ligetben, az utóbbi években azonban inkább adománygyűjtésre „specializálódott”. Az év végi ételosztás ötlete is abból fakadt, hogy Zoli postás sok embert, köztük több vállalkozót ismert a körzetében. Tavaly stílszerűen egy levélben jelezte nekik, hogy a karácsonyi ünnepek környékén szeretné egyszer jóllakatni a rászoruló embereket, és ehhez támogatókat keres.
     Aki pedig igazán keres, az találni is szokott. Zoli postás előbb helyszínt talált az ételosztáshoz. A Szlovák úti Legenda Söröző tulajdonosa (szintén az ügyfele) pedig nemcsak helyet biztosított a rendezvénynek, hanem egy-egy pohár sörrel vagy üdítővel maga is hozzájárult az adománygyűjtéshez. De rajta kívül több adakozó is akadt, így sikerült 200 adag csülkös bablevest megrendelniük egy vállalkozótól.
    A tavalyi próbálkozás kedvező visszhangra talált. A 200 adag ételből a fele már a helyszínen elfogyott, a maradékot pedig egy vöröskeresztes szervezethez, illetve egy hajléktalanokat ellátó intézményhez vitték, ahol rettentően örültek a XVI. kerületi ajándéknak. Daróczi Zoltán az adományokból megmaradt összegből végül egy sokgyermekes és nagybeteg kollégáját támogatta.
      A postás pedig – a mondás szerint – mindig kétszer csenget. A mi Zolink is megírta újból a levelét, amit megint maga kézbesített a körzetében. Ennek eredményeképpen idén még gazdagabb vendéglátásában tudja majd részesíteni a rászorultakat.
    – Egyrészt már megállapodtam a Legenda Söröző tulajdonosával, Kovács Józseffel, hogy idén is náluk (a Szlovák út 116. szám alatt) fogadjuk majd a betérőket. Az ételosztásra december 28-án 10-16 óra között kerítenénk sort, melyre várunk minden nagycsaládost és rászorulót. Az idei ebédet azonban már nem kell majd máshonnan hozatnunk, hisz a kerület legnépszerűbb sörözőjének nemrég nyílt meg a melegkonyhája, így azt már itthon is el tudjuk készíteni. A vendégek a tavalyi évhez hasonlóan a finom ebéd mellé egy szelet pizzát, egy süteményt, illetve egy pohár ízletes kézműves sört, vagy egy pohár üdítőt is kapnak majd. Ezen kívül a gyerekeknek – egy felajánlásnak köszönhetően – ráadásképpen játékokat adnánk ajándékba, illetve a betérő családoknak 2-4 kg száraz tésztát (szarvacska, tarhonya stb.) is csomagolunk.
     Zoli postás elmondta, hogy tavaly többen is azért maradtak el a rendezvénytől, mert annyi pénzük sem volt, hogy a vonaljegyet kifizessék.
     – Ezen is szeretnénk segíteni, részben azzal, hogy, aki igényli, ahhoz postai úton eljuttatunk két vonaljegyet, illetve egy autót is szolgálatba helyezünk, s ha kell, azzal fuvarozzuk a rászorultakat vagy nagycsaládosokat az ételosztás helyszínére, illetve onnan haza.

kepfile

     Daróczi Zoltán elmondta, hogy az adományokból fennmaradó összeggel idén is egy rászoruló családot támogatnának. (Információink szerint az egyik kedvezményezett Jánoki Márió, a Rákosszentmihályon lakó vak zongorista fiú lenne, aki annyira megörült a felajánlásnak, hogy azt szeretné december 28-án egy rendhagyó egyszemélyes koncerttel megköszönni. Így a Legenda Söröző aznapi vendégei a finom ebéd mellé egy kis műsort is kapnak majd.) Ezen kívül egyik partnere felajánlott még egy új kerekesszéket is, amelynek szintén gazdát keres.
       Akit érdekel ez a dolog, illetve az ételosztással kapcsolatban egyéb kérdése, észrevétele van, az hívja Zoli postást a 06-70-326-0177-es telefonszámon.
                                                                                                                       Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez