Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602127
   « Vissza

Évzáró: szárnyal az Ikarus

 « Cikkek és hírek 
2015. december 10.
 

kepfile

     Az Ikarus BSC Atlétikai Szakosztályának évzáró bankettjére a „hőskorban” még a Bátony utcai sporttelep régi klubépületében került sor. Aztán a rendezvény átköltözött a közeli Táncsics iskola ebédlőjébe, ahol hosszú éveken keresztül jól érezte magát. A sporttelep felújítását követően ugrásszerűen megnőtt az atléták létszáma, olyannyira, hogy a tágas ebédlőt is kinőtték. Ekkor költözött át a rendezvény a Corvin Művelődési Ház Harmónia termébe. Itt mindössze két alkalmat ért meg, a szakosztály folyamatosan növő létszáma ugyanis ennek a teremnek a befogadóképességét is meghaladta. Így történt, hogy az idei évzáró rendezvényt már a nagy színházteremben tartották az atléták.
     Természetesen észrevehető a párhuzam a klub fejlődése, és az évzárón résztvevő közönség növekedése között. Az Ikarus BSE ugyanis rendkívül dinamikusan fejlődik. Köszönhetően annak, hogy az önkormányzat megteremtette az edzések és versenyek infrastruktúráját. A sporttelep ma már úgy fest, hogy oda focistaként és atlétaként is jó kimenni. Svantner István ügyvezető elnök az idei évzáró eseményen ki is jelentette: „Mostanában kifejezetten jó érzés az Ikarus elnökének lenni.”
     A klub taglétszáma 600, ebből az atlétáké 350 feletti. Márpedig a nagyobb merítéssel több tehetség is a felszínre hozható. Ifjabb Tomhauser István, az atlétikai szakosztály vezetőedzője elmondta, már nem a létszám növelésére törekszenek, ez ugyanis közelíti a 100 százalékot. Sokkal fontosabbnak tartják a minőségi munka és a minőségi eredmények irányába történő elmozdulást. A minőségre már eddig sem lehetett panasz, hisz másképp nem kerülhettek volna ki az Ikarusból olyan atlétaegyéniségek, mint az Európa-bajnoki bronzérmes, olimpikon Kiss Dániel, vagy a junior világbajnoki döntős és Universiade-résztvevő Gyürkés Viktória.
     – Az idei évben a szakosztály versenyzői 74 versenyen vettek részt, és a korosztályos-, valamint felnőtt országos bajnokságokon összesen 104 érmet, köztük 42 aranyat szereztek – értékelte a 2015-ös szezont a vezetőedző.
     Ezzel az eredménnyel pedig tavaly a fővárosban az Ikarus volt a legeredményesebb klub, amit nagy valószínűséggel idén is meg fog ismételni. A klub korábbi atlétája, Kovács Péter polgármester szerint jó lenne az eddig elért magasságot továbbemelni. Mert, van még hova emelni a lécet. Jövőre például ismét olimpia lesz, melyen jó lenne, ha az Ikarus is képviseltethetné magát. De ugyancsak fontos lenne, ha a korosztályos és a felnőtt világversenyeken is egyre több ikarusos atléta szerepelne.
     – Az országos bajnokságokon szerzett aranyak számát ötvenre emelném, az érmek száma meg 150 lehetne. Emellett az aranyjelvényes sportolók létszámát is 10 százalékkal növelni lehetne – mondta a polgármester.
    A november 16-i rendezvényen a szakosztály vezetői értékelték az évet, és minden korosztályban megjutalmazták a legjobban teljesítőket. Két rendhagyó díjátadásra is sor került. Egyrészt ismét átadták – de immár ünnepélyes keretek között – a szakosztály vezetőjének, Adorján Istvánnak a múlt évi budapesti pontverseny első helyéért járó trófeát, másrészt a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör Garay Sándor Vándorkupával jutalmazta a klub fiatal tehetségét, Kéri Tamás válogatott rúdugrót.
                                                                                                                                            Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez