Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 20 dkg sertéstüdő, 20 dkg sertésszív, 2 db sárgarépa, 2 db gyökér, 1 fej vöröshagyma, 1 babérlevél, 1 kanál zsír, só, 5 gerezd fokhagyma A belsőségeket félig megabáljuk, majd apró kockákra vágjuk. A felaprózott hagymát, felkarikázott zöldségeket, a babért kanálnyi zsíron, feltesszük párolni, hozzátesszük a húst. Kis vizet öntünk alá, hogy le ne süljön, ha kell, pótoljuk. Ha már majdnem puha, hideg vízzel felengedjük, sózzuk és lassú tűzön puhára főzzük. Világos rántást készítünk, a végén adunk hozzá kis pirospaprikát és zúzott fokhagymát, beletesszük a levesbe és kavargatva még pár percig főzzük, ecettel, vagy citrommal savanyítjuk. Jó étvágyat kívánunk! |