Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599426
   « Vissza

Decsi András alkalmas a feladatra

 « Cikkek és hírek 
2015. november 11.
 

Szilágyi Áron olimpiai bajnok nyilatkozata:

kepfile

     A nyár egyik legnagyobb sportszenzációja volt, hogy londoni olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron hét év után edzőváltásra szánta el magát. A Vasas SC kiválósága Somlai Béla helyett a több mint tíz éve Ázsiában edzősködő Decsi Andrással folytatja a munkát. Ehhez azonban az kellett, hogy a korábban a hongkongi, majd jelenleg a szingapúri kardválogatottat irányító fiatal tréner hazajöjjön, és itthon folytassa a munkát. Decsi András jelenleg az édesapja és az öccse által alapított Kertvárosi Vívó SE alkalmazásában áll, és az olimpiai bajnok tanítványa mellett a kerületi tehetségek felkészítéséből is kiveszi a részét.
     – Úgy éreztem, hogy korábbi mesteremmel, Somlai Bélával a sikeres közös munkánk csúcspontjára értünk, innen már nem láttam a további fejlődés lehetőségét, ezért döntöttem a váltás mellett – mondta az olimpiai bajnok Szilágyi Áron az október 15-i mátyásföldi vívóterem-avatón, mely eseménynek az egyik díszvendége volt. – Úgy éreztem, ha ezt a lépést nem lépem meg, nem tudtunk volna megújulni.
     – Azért Decsi Andrást választottam, mert egy fiatal, de mégis tapasztalt edzőnek tartom, aki a világ több pontján is edzősködött már, jól ismeri a nemzetközi mezőnyt, és képes arra, hogy felkészítsen a nagy feladatokra.
     – Az ázsiai vívók nagyon nehéz ellenfelek, de nem tanulni szeretnénk tőlük, hanem olyan edzésmódszereket kívánunk bevezetni, mellyel föléjük tudnánk kerekedni. Azért jó letisztázni valamit: a nemzetközi élmezőnyben nemcsak ázsiai vívók vannak, hanem az orosz, a német, a francia és az olasz vívókkal is nagyon kemény harcokat kell vívnunk. Andris valóban sok évig dolgozott Ázsiában, ennek ellenére ő a magyaros technika képviselője, amire nagy szükség van az európai és az ázsiai ellenfelek ellen.
     – Szerencsére zökkenőmentesen zajlott az edzőváltás. Somlai Béla a válogatott edzője, és az ott folyó munkát fogja össze, de az egyéni felkészítésem Decsi András feladata. Ő határozza meg az edzésmódszereket és a tréningek intenzitását.
     – Az első versenyünk, a Tbilisziben rendezett világkupa másképpen is alakulhatott volna, de egy kisebb sérülés miatt csak az utolsó pillanatban tudtam felkészülni, ami meglátszott az eredményemen. A verseny azonban arra jó volt, hogy tapasztalatokat szerezzünk az ellenfelekről, melyet remélhetőleg már a következő világkupán kamatoztatni tudunk.
     Szilágyi Áron nem titkolta, hogy Rióba is komoly célokkal utazna majd, ehhez azonban új impulzusokra volt szüksége. Elmondása szerint már régóta ismerte Decsi András edzői munkáját, és azt tapasztalta, hogy az árpádföldi tréner alkalmas a feladatra.
                                                                                                                       Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez