Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602461
   « Vissza

Közös küzdelem a betelepítések ellen

 « Cikkek és hírek 
2015. november 11.
 

Szatmáry Kristófot, kerületünk parlamenti képviselőjét kérdeztük a most elkezdett aláírásgyűjtési akcióról

kepfile

     – Az aláírásgyűjtés egy olyan ritka pillanat a magyar közéletben, amikor arra számítunk, hogy jónéhány olyan ember is egyetért velünk, aki nem feltétlenül aktív Fidesz szavazó. De pont azért is döntöttünk az aláírásgyűjtés mellett, mert úgy látjuk, hogy ebben a kérdésben jóval túlmutat a társadalom gondolkodása a pártpolitikán, és mindenféle törésvonalaktól mentesen azt látjuk, hogy rég nem látott egységbe lehet szólítani a magyar társadalmat – amire szükség is van, hiszen az Európai Unió egyik legfontosabb kérdése is eldől.

     – Az Európai Unió gazdasági egységként indult, és amikor Magyarország belépett az Unióba, akkor is még alapvetően egy gazdasági közösség volt, ahol a nemzetállamoknak a saját jövőjüket, a saját belső, legfontosabb viszonyait illetőleg teljes függetlensége volt. Itt egy olyan új történelmi helyzet van, ahol lényegében a magyarokat, és más jónéhány nemzetet is, akik egyébként történelmi okokból az ilyen szintű multikulturalizmussal nem találkoztak, nem is élték meg – és nem is kívánják megélni –, ezekre az országokra rá akarnak erőltetni egyfajta társadalmi struktúrát. Ebben elég egységes a magyar nemzet, hogy azt mondjuk: köszönjük szépen, ebből nem kérünk! Kulturális, vallási és minden egyéb szempontból mi kívánjuk meghatározni a saját nemzetünk és környezetünket, és ilyen módon nem kívánunk beolvadni a nagy európai olvasztótégelybe.
     – Ez azért furcsa dolog az egyszerű embernek, merthogy Németország bátorította a migránsokat az elindulásra.
     – Egyértelműen látszik, hogy ez egy néhány országot érintő ügy, mint Németország, Svédország, néhány skandináv ország, hiszen az ő menekültügyi rendszerük olyan, ami kvázi hívószóval bír, és egy hamis Kánaán ígéretét adja a menekülteknek. Látható módon ezt a helyzetet a németek országon belül nem tudják megoldani, most már egy koalíciós válsággal fenyegető módon ügyetlenkednek, minden héten kitalálnak valamit, de nem tudják magukat határozott lépésekre szánni, és így ennek a menekült-folyamnak sosem lesz vége. Azt látni kell, hogy persze, tragikus, és mindenképpen segítségre méltó például a szíriai menekültek helyzete, de jól látjuk, hogy a menekültek egy jelentős része – és a jövőben egyre jelentősebb része – nem Szíriából fog jönni. Abból a távolságból, ahonnan a menekültek jönnek: Afganisztántól Bangladesen át Afrikáig ötven meg százmilliók vannak, akik könnyen dönthetnek úgy, hogy ők is elindulnak.
     – Szerencsét próbálnak…
     – Igen, így is mondhatjuk. Tehát látjuk azt, hogy Németország a belső tehetetlenségét, és az ebből adódó problémát próbálja szétteríteni az Unió összes országa között. Ha ott egyértelműen elmondanák, hogy itt a vége, ennyit tudunk vállalni, nem tudunk többet, akkor nem lenne ennyire bátor a több tízezer, százezer vagy netán milliós tömeg… Mert mindenki abban bízik, hogy ha már bejut az Európai Unióba, Németországba, akkor ott már valamilyen módon gyökeret ver, ha kell, eltűnik a hatóságok elől. Látjuk a tendenciákat, hogyan próbálják a németek kiutasítani a szerintük sem valós menekülteket az országból, de ez nagyon nehéznek és végrehajthatatlannak tűnik, és az erre ítéltetett emberek egy része egyszerűen eltűnik, már meglévő párhuzamos kultúrákban bujkál, felszívódik…
     – Szóval ez így nem fog menni. Minket megpróbálnak „leszélsőségesezni”, de mi azt szeretnénk megmutatni, hogy itt nem egy politikai pártnak a helyzet miatt kialakított belpolitikai véleményéről van szó – a magyar nemzet ebben a dologban egységes. Ez az aláírásgyűjtésnek a lényege. Az első napok adatai szerint nagyon sokan írták alá, egy-egy helyszínen több százan néhány óra alatt – ebből az látszik, hogy ez egy pártok feletti véleménye a magyar embereknek.

     – Mi vár Európára, ha ez a tendencia akadálytalanul folytatódik?
     – Nem szeretnék jósolni… Több forgatókönyv is van. Van egy forgatókönyv arra vonatkozóan, hogy egyszer nemet kell mondani, egyszer a politikai elit is fölocsúdik ebből a bénultságból, mert nincs vége az áradatnak. Először egymillió, másfél millió ember jött be idén, jövőre ez a szám megduplázódhat, és kifogyhatatlan az utánpótlás, ami alapjaiban fogja az Európai Uniót szétfeszíteni. Vannak forgatókönyvek, lépések arra vonatkozólag, hogy először a belső határok visszaállítása történik meg, és ezzel az Európai Unió egyik legnagyobb vívmánya veszik oda… De ha ez a feszültség tovább folytatódik, akkor az egész Európai Unió is értelmét veszítheti. Magyarország egyértelműen nem fog részt venni ebben a közös kvótarendszerben (a migránsok arányos elosztásában), de úgy gondolom, hogy az EU több más országa is, aki ma még asszisztál ehhez a tehetetlenséghez, amikor náluk is megjelennek majd az integrálhatatlannak tűnő menekültek, akkor ez ott is óriási feszültségeket fog eredményezni.
     Az Európai Unió egy olyan mechanizmust akar ránk erőltetni, amelyhez nincs joga, és ebből mi nem kérünk.
     – Hallani olyan feltevéseket, hogy ez a folyamat nem spontán indult be, hanem valahonnan szervezik…
     – Valószínűleg bizonyos külső erők ösztönzése vagy támogatása nélkül ilyen tömegekkel ilyen módon nem tudna működni a migránsáradat. Hogy ezeket a szálakat honnan mozgatják, erre vonatkozóan nem szeretnék találgatni, de az biztos, hogy sokaknak jön jól ez a menekült-hullám, sokaknak lehet jó, ha az Európai Unió meggyengül, megroppan, és a belső dolgaival van elfoglalva. Sokaknak lehet érdeke, hogy az iszlám ilyen mértékben legyen jelen az Európai Unióban, sokaknak lehet érdeke, hogy a menekültek ne ott maradjanak, ahova egyébként menekültek, a környező országokban.

     – Afganisztán a legjobb példa, ahonnan a második legnagyobb számú menekült jön, ahol – bár az elmúlt 20-30 év története elég viharos – 200 év óta nem tud létrejönni stabil állam. Amikor megjelentek az első afgán menekültek, Magyarországon bezárták a nagykövetségüket, hogy még véletlenül se lehessen hazaküldeni normális módon az afgán menekülteket, és Németországnak is jelezték, hogy nem kívánják visszafogadni a menekülteket. Ezek a bizonyos országok – Afganisztán, de más országokat is említhetnénk – nem lesznek partnerek abban, hogy az ide már bejutott gazdasági bevándorlókat visszafogadják, hiszen a kivándorlás ösztönzésével a saját társadalmi feszültségeiket és belső problémáikat kívánják megoldani.
     – Teljesen egyértelmű, hogy azokból az országokból, ahol nincs születésszabályozás, ahol olyan anarchikus és archaikus körülmények vannak, ha néhány százezer vagy millió ember elmegy, az az ottani gyenge kormányoknak a „kevesebb éhes száj” politikája mellett csak jól jön, és eszük ágában sincs visszafogadni őket. Ezért ez az egész kvótarendszer, meg ami most Németországban folyik, nyilvánvalóan kudarcra van ítélve.

     – Tehát ha Magyarországot meg akarjuk védeni, ennek az a módja, hogy mindenki kinyilvánítja az akaratát.
     – Magyarország rövid-közép távon valóban meg tudja védeni magát a migránsoktól, de mi azt szeretnénk, ha egész Európa képes lenne magát megvédeni. Mi is Európában vagyunk, és eléggé sokat küzdöttünk azért, hogy visszaszerezzük a helyünket az európai közösségben. Nagyon nem szeretnénk egy olyan helyzetet, hogy mi megvédjük a hazai határokat, közben pedig körülöttünk Európa összeomlik.
     – Akkor tehát magunkért és másokért is írjunk alá…
     – Igen, így van!

kepfile

 
                                                  ALÁÍRÁSGYŰJTÉS A XVI. KERÜLETBEN
                                           AZ ALÁBBI HELYSZÍNEKEN NOVEMBER VÉGÉIG:

• Sashalmi Piac, CBA mellett péntekenként 13:00-16:00,
szombatonként 07:00-12:00
• Jókai utcai CBA mellett, szombatonként 09:00-12:00
• Veres Péter út/Hősök fasora sarok, szombatonként 08:00-12:00
• Budapesti úton a Reál közértnél, szombatonként 09:00-11:00
• Állás utca/Menyhért utca sarok CBA mellett,
szombatonként 08:00-11:00
• György utca – Csömöri út sarok, péntekenként 16:00-18:00, szombatonként 08:00-11:00
• Centenáriumi sétány CBA előtt, péntekenként 15:00-17:00
• Újszász út - Perjés utca sarok, Coop üzlet mellett
szombatonként 09:00-11:00
• Imre utca, CBA mellett, péntekenként 14:00-16:00
• Szent Korona lakótelep, Coop mellett
szombatonként 09:00-12:00
• Csömöri úti buszmegállókban (Rózsa utca, Rákóczi út, József utca) péntekenként 14:00-17:00

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez