Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28597951
   « Vissza

Zenei központ nyílik Sashalmon

 « Cikkek és hírek 
2015. október 14.
 

kepfile

   Gondolták volna, hogy Magyarországon hiánycikk van a koncerthelyekből? És azt, hogy a patikamérlegen kiszámolt egyensúly is azonnal felborul, ha abból a kevés zenés helyből egyet vagy kettőt bezárnak? A hazai zenei piac már azt is rendkívül nehezen viselte, amikor a legendás Almássy téri Szabadidőközpont 2007 végén becsukta a kapuit. És hasonló méretű földindulás várható majd akkor is, ha a Petőfi Csarnokot lebontják. Márpedig azt ígérik, hogy lebontják. Ilyen helyzetben egyenesen oázisnak számít, ha valahol egy új hely születik.
Nos, egy ilyen hely születésének lehetünk szemtanúi Sashalmon, ahol hamarosan nagyon beindul majd a zenei élet. Az általunk már bemutatott Legenda Sörfőzde Centrum iránt ugyanis rendkívül nagy a zenekari érdeklődés. A Lándzsa lakótelep melletti volt szovjet ipari területen kialakított sörcentrum eleve úgy lett tervezve, hogy abban a zenének is helye legyen. A tulajdonos, Kovács József (ismertebb nevén Olasz) terve az volt, hogy a spontán zenélésnek, illetve a kis zenekaroknak helyet biztosítson. Ezért a söröző egyik különtermében egy kisebb méretű (jól szigetelt) koncerthelyet alakított ki. Aminek persze azonnal híre ment a hazai zenei életben, és özönleni kezdtek az igénylések. A jelentkezők között pedig nem egy komoly nagynevű zenekar is akad. A nevüket persze még nem szabad leírnunk, hisz egyikükkel sincs megkötve a szerződés, ám a jelentkezők névsorát olvasva kijelenthetjük, hogy a közeljövőben a Legenda Sörfőzde Centrum lehet majd az új Josefina Blues Bell (a híres Kerepesi úti rockfészer) vagy az új PeCsa Café.
    Erről pedig hamarosan bárki meggyőződhet majd: az új koncerthelyszín ugyanis hivatalosan november 6-án 20 órakor a népszerű Blues Company koncertjével nyit majd. A próbakoncertek persze már októberben is zajlanak, péntekenként már most is érdemes a sashalmi sörözőbe lenézni, ám a november 6-tól az új zenei centrum hivatalosan is megnyitja majd a kapuit. (Addigra pedig már várható, hogy a söröző konyhája is megnyílik.)

kepfile

   Ezzel párhuzamosan egy másik programot is népszerűsíteni szeretnénk. November 7-én ugyanis a legfanatikusabb sörrajongók foglalják majd el a sashalmi sörözőt. Legalábbis így szokták aposztrofálni az úgynevezett sörcikkgyűjtőket, akik november első szombatján reggeltől kezdve fogják majd árusítani vagy cserére kínálni a gyűjteményeik egyes darabjait. Érdemes lesz kilátogatni a programra, mert a sörkultúra eddig ismeretlen oldalával is találkozhatunk.
                                                                                                                                        Riersch Tamás

     Ugyancsak a Legendával kapcsolatos a hír, hogy az idei két Főzdefeszten a rajongók egy kertvárosi sört, a Csupor Marci által főzött Tántorgó Paripát választották az Év Sörének. Nagy megtiszteltetés ez a kerületnek, hisz két éve a Legenda volt az Év Sörfőzdéje, most meg a legjobb sörnek járó elismerést is sikerült hazahozni.

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez