Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602148
   « Vissza

Megkaphatnák a legsportosabb család címet

 « Cikkek és hírek 
2015. október 14.
 

kepfile

     A Csömör és Rákosszentmihály határán élő Balaska család Csömörtől és a XVI. kerülettől is megkaphatná a legsportosabb család címét. Köszönhetően annak, hogy sokan vannak, s hogy a családban mindenki sportol valamit.
    – A sportolás szeretetét mindenki már a születésekor megkapta – mondta a családfő Balaska Zsolt. – A legnagyobb gyermekem, Vanda 1992-ben, a barcelonai olimpia évében született, és lovas lett belőle. A nagyfiam, Márk négy évvel később, az atlantai olimpia évére időzítette a jövetelét, és kajakos lett. Az öccse, Dani 2000-ben, a Sydney olimpia évében született, érthető, hogy vízilabdázó akar lenni. Őt négy év múlva az ikrek, Botond és Máté követték, akik szintén a medence felé kacsingatnak. Egyedül a kislányunk, Nóra Luca lóg ki a sorból, ő ugyanis elővigyázatos volt, előbb megvárta, mi történik a londoni olimpián, majd csak azt követően 2013-ban született meg. De reméljük, ő is sportolni fog.
     A Balaska-gyerekek az első lépések megtanulását követően a medencében folytatják a tanulást, ahol kötelezően megtanulnak úszni. De nem ám, csak úgy, ímmel-ámmal!. Addig ugyanis nem hagyhatják abba a tanulást, amíg gyorsúszásban 25 méteren le nem győzik az apjukat. Ami meg azért nem könnyű, mert a családfő, Balaska Zsolt egykor válogatott öttusázó volt. A KSI és az Újpesti Dózsa sportolója az első felnőtt Európa-bajnokságon, 1987-ben Berlinben tagja volt a negyedik helyen végzett csapatnak (Demeter, Martinek, Balaska).
    – A lovaglás miatt kezdtem el öttusázni, és ez a rajongásom a lovak iránt máig nem csökkent.

kepfile 

    Balaska Zsolt ma az egyik legismertebb öttusa lovasedző. Az ő tanítványa volt korábban a világbajnok Sárfalvi Péter, Hanzély Ákos, Balogh Gábor és Simóka Bea, a mai válogatottak közül pedig Marosi Ádám, Kasza Róbert, Földházi Zsófia és Tibolya Péter is vele készül a versenyekre. A lovak iránti rajongást leginkább az első szülött gyermeke, Vanda örökölte, aki a lovaglás egyik legnehezebb válfajába, a militaryba is belekóstolt. A sportolói vénából azonban legtöbb a másodszülött gyermeknek, Márknak jutott, aki akár már Rióban is bizonyíthatja majd a tehetségét.
    – Miután édesapámat legyőztem 25 méter gyorsúszásban, a medencét a kajakozásra cseréltem. A Váci Vasutas SE versenyzőjeként lettem hétszeres magyar bajnok, korosztályos válogatott, és a tavalyi szegedi vébén Birkás Balázzsal ifjúsági világbajnok.
    A kajak-kenu sportágban a jövő évi Európa-bajnokságon, illetve a három hazai válogatón lehet majd kivívni az olimpiai részvétel lehetőségét, melyre a 19 esztendős Balaska Márk is jó eséllyel pályázik. Az idei felnőtt EB-n nyolcadik helyen végzett kajakos nem titkoltan egyre többször a brazíliai játékokkal álmodik.
    Balaska Dániel jelenleg a BVSC-Zugló U15-ös vízilabdacsapatának a tagja, előtte már egy távolabbi olimpián való szereplés reménye lebeg, a három kisebb gyermek pedig még csak most ismerkedik a sporttal. Az ikrek közül Máté már legyőzte az apját úszásban, ezért ő is igazolt vízilabdázó lett, Botond pedig még készül a „nagy mérkőzésre”, és nem döntötte el, hogy milyen (sport)pályát választ majd magának. A mindössze másfél éves Nóra Lucát egyelőre még más dolgok érdeklik, leginkább a szintén lovas múlttal rendelkező édesanya lába körül totyog, de már nagyon érdekli minden, ami körülötte zajlik. Az édesapa pedig annak ellenére, hogy a legkisebb gyermeke nem valamelyik olimpia évében született, kitart a nevelési elve mellett, azaz Nóra Lucára is úszóedzések, egy 25 méteres verseny és valószínűleg egy sportág vár majd.
                                                                                                                                          Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez