Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659306
   « Vissza

Asztrológiai útmutató a Skorpió jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2015. október 14.
 

Hüpnosz, a kistesó

kepfile


    Október 23-án, este – magyar idő szerint 19 óra 38 perckor beköszönt a legkevésbé népszerű hónap, a Skorpió hava. Sokféle kozmikus hatás övezi a jegyváltás pillanatát, melynek következményeként változatos eseményekre számíthatunk. Mindenkire nézve érvényes ugyanakkor, hogy ideje felülvizsgálni az életvitelét.

~ o ~

    A Skorpió hava lényegében a visszahúzódás időszaka. Gondolataink ilyenkor a lelki ügyek körül forognak.
    Ahogy a természet megkezdi felkészülését a téli pihenőre, az ember (mint a természet része) ösztönösen befelé fordul. Vagyis fordulna, ha tehetné. A hagyományos paraszti életforma azonban már a múlté, és lássuk be, a XVI. kerületben aligha tér vissza a belátható jövőben.
    A Skorpió havában viszont mégiscsak a regenerálódás időszaka köszönt ránk. A késő ősz és a tél, akárcsak az este és az éjszaka életünknek nagyon fontos része, mondhatnánk rejtett tartaléka.
    A csendes feltöltődésből olyan mennyiségű energiát meríthetünk, amire gyakran nem is gondolunk.
   A Skorpió hava azért számít sokak szemében utált periódusnak, mert a zodiákus ezen jegye a halállal van rokonságban. Nem véletlenül emlékezünk meg november elején a halottainkról. Már aki megemlékezik, két jópofa Halloween party között, mert manapság mintha nem lenne divat Mindenszenteket és halottak napját emlegetni. Miközben elhunyt szeretteinkre gondolunk, ha tetszik, ha nem, a saját életünk véges voltával nézünk szembe.
    Szerencsére az élet mégiscsak életközpontú. Ahogy egy évben egyszer van halottak napja, úgy a halálunk napja is egyszer jön el egy életben.
    A régi görögök azonban tudták, hogy az éjszaka (Nüx) igen termékeny, s így számos gyermekét tisztelték. Közülük a két főszereplő Thanatosz és Hüpnosz, azaz a halál és az alvás.
    Az alvásra tehát úgy tekintettek, mint a halál kisöccsére, amennyire egy napunk úgyszintén kicsinyített mása az életünknek. Ezért ha érthető okból nem szeretnénk túl sok figyelmet szentelni a halálnak, az alvással foglalkozzunk behatóbban a Skorpió havában.
    Az alvással, mellyel életünk harmadát töltjük, mégis oly gyakran lebecsüljük, mellékes dolognak tartjuk. Alvás közben ugyanis lényünk ismeretlen – „sötét” – oldala veszi át a hatalmat.
   Mindezek megmagyarázhatatlan félelmet keltenek sokakban, hiszen hozzászoktunk ahhoz, hogy az eseményeket az ellenőrzésünk alatt tartsuk. Alvás közben rá kell bízni magunkat az ismeretlenre. Valamennyire persze az alvás is megismerhető.
    Például ma már tudjuk, hogy éjszaka 4-5 alvásfázison megyünk keresztül. Az első mintegy hatvan percig, a többi 90 percig tart. Ezért pihentetőbb például 7 óra alvás, azaz 60 + 4x90 perc, mint a klasszikus nyolc óra. Minden szakasz közepén igen mélyen alszik az ember. Ez a test regenerálódását szolgálja, és ha ilyenkor csörög a vekker, leverten, kimerülten ébredünk. Az egyes szakaszok végén felszínes, álmokkal teli alvást figyeltek meg. Ha ilyenkor ébredünk fel, jó eséllyel fel tudjuk idézni, mit álmodtunk. Az alvásnak ezen fázisai a lelki-szellemi épülést segítik elő.
   Az is ismert, hogy az éjfél előtti alvás sokkal pihentetőbb, mint az éjfél utáni. Ami az életmódunknak a bevezetőben említett felülvizsgálatát illeti, sok esetben elegendő lenne este egy órával korábban visszavonulni. Reggel pedig – meglepő módon – legalább egy, de akár két órával korábban sikerülne felkelni.
    Egy próbát megér. A Skorpió havában már korán esteledik, és erre még rásegít egy órával a téli időszámítás.
  Ami az álmokat illeti, első lépésben próbáljuk komolyan venni az üzenetüket. A lélek képeivel való kapcsolatteremtésre visszatérünk a tél végén, azaz a Halak jegyében.
                                                                                                                                               Tóth Éva Ágota

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez