Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600105
   « Vissza

Csömöri sikerek a megyei döntőn

 « Cikkek és hírek 
2015. október 14.
 

Díjlovas rekordok Cinkotán

     A hazai díjlovaglás kétharmados súllyal Pest megyére koncentrálódik. Egyik központja a Csömöri LTKE cinkotai lévő lovardája, ahol október 4-én vasárnap másodszor adtak otthont a szakág Pest megyei Bajnoksága döntőjének. A reggeltől késő délutánig tartó verseny 80 indulója között a pónisok kezdő futószáras feladatában három óvodás is volt. 

     A megyei döntő pontversenyébe számító programok közül a legtöbb lovas az alapfokú feladatokat választotta. Itt Csiba Krisztina, a Pondera Lovasklub versenyzője az A3-as feladatban „pályarekordot” állított fel, mivel a Csömöri LTKE által Csömörön vagy Cinkotán rendezett versenyeken még egyetlen lovas sem ért el 80%-os eredményt.
     Az A3 feladatban mögötte második helyen 77%-al Pataky Viktória, a Csömöri LTKE lovasa végzett. A 18-21 évesek junior korosztályába tartozó, amúgy a XVI. kerületben lakó lovashölgy a minősítő versenyekről csak az ötödik legjobb eredményt hozta a döntőre, de a 77%-al minimális előnnyel, de megnyerte a kategóriája bajnokságát.
     A nap sportszakmai fénypontja, két ló indulásával az olimpiai Nagy Díj feladata volt. Nébel Viktória 18 éves Batist nevű lova korábban ukrán színekben több Világ Kupa-fordulón indult. Most hosszabb pihenőt követően tért vissza 62,4%-os eredményével a négylábúak elitkörébe. Biztató, hogy a feladatban Nébel Viktória másik; 11 éves, azaz a Nagy Díj szempontjából még fiatal, Koivusipila Tarja Marika tulajdonában álló Ready for Impossibile nevű oldenburgi lóval is képes volt 62,067%-ot teljesíteni.
    A cinkotai lovarda szakmai vezetője nagydíjas programjaival megnyerte a felnőttek megyei bajnokságát. Legközelebb a kaposvári Világ Kupán fog indulni. A Csömör Kupát egy évig Sziráki Bíbor Virág, a csomádi Szilaj és Szelíd Lovaspark ifije őrzi. -izs-or

kepfile

A győztesek az Auchan ajándékcsomagjait kapták. Balról: Pataky Viktória, Nébel Viktória, Csiba Anna Sára (Pondera LK). II. helyezettek, felnőttek: Incze Dorottya (Simonpuszta LK), fiatal lovasok: Kramer Dóra Luca (Sóskúti LK). A bajnoki címért csak két ifi indult, kategória ezüstérmese nem jelent meg az eredményhirdetésen. Bronzérmesek, felnőttek: Fehér Bernadett (Állatorvostudományi Egyetem), fiatal lovasok: Serester Ágnes (Pondera LK). Pest megye Közgyűlése a megye építészeti értékeit bemutató könyvvel ismerte el a dobogósok teljesítményét. Az érmeket a díjlovagló szakbizottság elnöke, Berényi Miklós adta át.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez