Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.12.04. vasárnap
Borbála, Barbara, Boróka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25825459
   « Vissza

Kertvárosi Vigasságok

 « Cikkek és hírek 
2015. szeptember 17.
 

kepfile

     Idén tizenkettedik alkalommal kerül sor szeptember 26-27-én a Kertvárosi Vigasságokra, s az idei a harmadik alkalom, hogy a vigasságok része az „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!” programnak – mondotta lapunknak Szabó Csilla, a Corvin Művelődési Ház igazgatója. Ez a Szent Mihály-napi tűzgyújtás lesz, melyet egy fantasztikus tűzvarázs mutatvány vezet fel.
     Három évvel ezelőtt lett a Vigasságok része az Öt falu viadala, amelyben fabatkák gyűjtésével vetélkednek egymással a Kertváros kerületrészei. Először Mátyásföld nyerte el a vándorkupát, ami a múlt évben Cinkotára került, s hogy ki lesz az idei győztes, az a helyiek aktivitásán múlik – úgy lehet ugyanis fabatkákhoz hozzájutni a rendezvényen.
     Hatalmas népszerűsége van a főzőversenynek, ám a rendezvény két színpadán folyamatosak a produkciók. A meseszínpad nagyon népszerű a kicsinyek körében, a színpad most kicsit odébb is kerül, és szintén lesz gyereksziget, ahol a különféle aktivitások vannak – mint eddig, ezután is ingyenesen. Itt lehet a fabatkákat gyűjteni. A művelődési ház saját gyártású játékparkkal készül a rendezvényre, amit itt mutatnak majd be (kockapóker, malom, ügyességi játékok) – ez a művelődési ház dolgozóinak kreativitását dicséri. A gyerekek által nagyon kedvelt játékokat megtartották a gyerekszigeten, ám sor került újításokra is. Lesz sípálya és mászófal, ezek mind helyi specialitások. A nagyszínpadon bemutatkoznak a kerületi tehetségek, valamint a Palinta társulat – ez azért kiemelendő, mert rövidesen Palinta klub indul a kicsiknek, amire hatalmas az igény. A Históriás társulat már múlt évben is itt volt, most is jönnek. Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor az operett világát hozza, a két nagy fellépő a KFT zenekar és a Kerekes Band, de itt lesz Wolf Kati is – Kolompos együttes nélkül pedig nincsen Vigasság! Fellép a kerületben lakó Jánoki Márió (akinek részére korábban gyűjtést is szerveztek). Rengeteg minden lesz, nem is lehet mind felsorolni, aki eljön, biztosan jól érzi majd magát a Kertvárosi Vigasságokon.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. november 09.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez