Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602614
   « Vissza

Randizzunk a városnézésen!

 « Cikkek és hírek 
2015. augusztus 25.
 


     Kertvárosi Időutazásokon, gyalogos, kerékpáros és buszos túrákon fedezhetjük fel lakóhelyünket Benedek Ágnes helytörténész és társai vezetésével az őszi hétvégéken, néha hétköznapokon.
     Szeptember 6-án 14.00 NAGYICCÉTŐL SASHALOMIG: KASTÉLYTÓL ZÁRDÁIG. A séta érinti a Festetics kastélyt (kívülről), határköveket, piacot, helytörténeti fasort. Belülről megnézzük az apácazárdát és a katolikus templomot.
    8-án (kedd!) 10.00 IKARUS GYÁR ÉS KULTÚRHÁZ séta, utóbbiban Teszák Sándor karikaturista alkalmi kiállítása is vár. Retróbuszozás után az Újszász utcai telepen élőben láthatjuk, hogyan készülnek a diesel-, műanyag- és kétéltű buszok.
     12-én 10.00 MÁTYÁSFÖLD LEGSZEBB VILLÁI: a Pilóta utca védett villái, az eredeti szépségében felújított díszes Dozzi-villa (kívülről), a katolikus templom és a volt szovjet katonai főparancsnokság históriája.
     13-án 14.00 RANDI-SÉTA Mátyásföldön: a 29-49 éves egyedülállókat várjuk régi udvarlós sztorikkal és játékos, szórakoztató, ismerkedős feladatokkal, melyet közös sütizés zár. Előzetes jelentkezés szükséges szeptember 4-ig.
     22-én (kedden!) 10.00 BABAKOCSIS SÉTA KISMAMÁKNAK, kispapáknak és gyerekeknek az ómátyásföldi villanegyedben, a Centi baba-mama klubbal közösen. Gyerekeknek ingyenes!
     26-án 14.00 BÁLOZÓ MÁTYÁSFÖLD: a villanegyed Bökényföldi úttól keletre eső részén, a Huszár utca környékén sétálunk, és megnézzük, hol bálozott hajdan az úrinép. A Mátyás király teret, az Erzsébet-ligetet és a Kertvárosi Helytörténeti Gyűjteményt sem hagyjuk ki.
    27-én 14.00 KERÉKPÁRTÚRA A MÁTYÁSFÖLDI VILLANEGYEDTŐL A NAPLÁS-TÓIG – TEKNŐSNÉZÉSSEL, kihangosítós idegenvezetéssel, a Szilas-menti új bicikliúton át. Partnerünk a Kertvárosi Bringajárőr és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat.
     Október 3-án 10.00 MÁTYÁSFÖLD LEGSZEBB VILLÁI: a Pilóta utca védett villái, az eredeti szépségében felújított díszes Dozzi-villa (kívülről), a katolikus templom és a volt szovjet katonai főparancsnokság históriája.
     4-én 10.00 CSOKOLÁDÉMÚZEUM ÉS LEGENDA SÖRFŐZDE látogatás csoki- és sörkóstolással, valamint Árpádföld nevezetességeinek megtekintése: Árpád-kori temető emlékhely, Tóth Ilona 56-os mártír szobra, első elemi iskola, Szent Anna templom.
     10-én 14.00 A VENDÉGLŐK „FALUJA”, RÁKOSSZENTMIHÁLY. Kalauzunk Varga Ferenc, a Vendég-látó: kocsmák, kávéházak, kaszinók című könyv egyik szerzője. A sétán szó esik a településalapítás hőskoráról és a villák neves lakóiról is.
     11-én 14.00 AZ ELSŐ MAGYAR SOROZATGYILKOS után a tetthelyen, Cinkotán nyomozunk: hét megunt szeretőjét gyilkolta meg a furcsa hordóiról elhíresült bádogos.
     18-án 14.00 KISASSZONYOK ÉS NAGYASSZONYOK NYOMÁBAN, BUSSZAL... A Kertvárosi Helytörténeti Füzetek legújabb kötete az elődközségek neves hölgyeinek életébe enged bepillantást, csakúgy, mint ez a buszos kerületjáró utazás. Batthyány Ilona grófnő, Jákóffy Kata, a cinkotai grófok „ősanyja”, Wunderlichné, a delejes asszony… csak néhány név a sok közül.
    Figyelem! A program változhat! Bővebb információ Kertvárosi Időutazó facebook oldalán. Jelentkezés: 0620/9310-800, benedekagnes@gmail.com. A kirándulások kb. 3 órásak, részvételi díj: 900 Ft, diák/nyugdíjas 700 Ft, a csokimúzeumos sétán 1800/1600 Ft, a randi-sétán 2000 Ft, a kismama-sétán 700 Ft. A bringatúra nyertes pályázat esetén ingyenes.

kepfile

   Cinkotai Nagyitce vendéglő – 1910-es évek

kepfile

    Fürdőzők Szentmihályon

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez