Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600242
   « Vissza

Nemzetközi focibajnokság a kerületben

 « Cikkek és hírek 
2015. augusztus 24.
 

     Idén hetedik alkalommal rendezte meg az FC Budapest Sólymok a Future Cup nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornáját. A 2004-es vagy később született gyermekek számára kiírt tornának pedig már hatodik alkalommal volt a kerület a házigazdája. A VII. Future Cup-ot augusztus 22-23-án bonyolították le, amely egyrészt a lapzártánk után, másrészt közvetlenül a megjelenésünk előtt volt, így a torna végeredményét nem áll módunkban közölni. Ugyanakkor az eseményt kihasználva a klub és a torna jövőjéről is beszélgettünk Czuk Henrikkel, a Sólymok vezetőjével.

kepfile

A Future Cup induló mérkőzése: a Fulham FC és a Bate Borisov összecsapása, az utóbbiak győzelmével. Tömegjelenet a Borisov kapuja előtt

     – A tavalyi évben már kipróbáltuk a 18 csapatos rendszert, s mivel bevált, idén is ezt forszíroztuk – mondta. – Nagy öröm számunkra, hogy 8 ország 18 csapatát sikerült a Kertvárosba, a Bátony utcai sporttelepre csábítanunk. Nem túlzás azt mondani, hogy az U12-es korosztályban ez a legjelentősebb torna Magyarországon.
     Egy focitorna színvonalát mindig a résztvevő csapatok biztosítják. A kertvárosi Future Cup-on állandó vendégnek számít az angol Fulham, a szlovák Slovan Bratislava, a Dunaszerdahely, a Zilina, a cseh Sparta Praha és a Brno, az osztrák Sturm Graz, a román CFR 1907 Cluj és a fehérorosz BATE Boriszov. Azt hiszem, ezeket a csapatokat nem nagyon kell bemutatni, többségük ugyanis a Bajnokok Ligájából vagy az Európa Ligából ismert együttes. Ha ezek a csapatok elküldik a Kertvárosba az utánpótlásukat, akkor az a torna komoly jelentőséggel bír a számukra.
     – Igyekszünk évről évre előrelépni – tette hozzá Czuk Henrik. – Idén először nemcsak érmeket, kupákat, hanem egy igazi Future Cup vándorkupát is kaptak a győztesek, amelyet egy évig őrizhetnek majd. Erre a kupára természetesen az eddigi hat győztest is felvésettük. Ugyancsak újdonság, hogy a tornának Kovács István, a Videoton labdarúgójának a személyében egy új reklámarca is volt, aki elsőre igent mondott a felkérésre.
Az újdonságok közé tartozott, hogy idén első ízben a legnépszerűbb magyar klub, az FTC is részt vett a tornán. A zöld-fehérek, illetve a Videoton és a Debrecen jelenléte pedig azt bizonyította, hogy már itthon is értékelik a Future Cup-ot.
     – Miért rendezzük meg évről évre ezt a tornát? Mert ily módon is szeretnénk népszerűsíteni az egyesületet, illetve szeretnénk a nemzetközi kapcsolatainkat is továbberősíteni. Ennek eredménye, hogy mi is rendszeresen kapunk meghívókat Angliába, Szlovákiába, Ausztriába, Romániába és Csehországba is.
     Az FC Budapest Sólymok színeiben jelenleg kilencven 6-15 éves korú gyerek focizik. A szakmai munkát öt edző végzi, akik közül Tóth Levente a nyarat és az ősz egy részét az USA nyugati partján tölti. Ő ugyanis négy hónapig a Los Angeles Galaxy alkalmazásában van, és a Csendes-óceán partján táborokat szervez az ottani focipalántáknak. A Sólymok szakmai stábjának köszönhető, hogy a fiatal klub több játékosa is már magasabb szintre léphetett. Végh Gábor ma már a Puskás Labdarúgó Akadémia, Barna Levente az angol Notts County, Skribek Alen az FTC, míg a röviden csak Rubennek nevezett fiatal játékos az Achen együttesében bizonyíthatja a tehetségét. Czuk Henrik szerint a jelenlegi sólymok közül is többnek van esélye, hogy egy erős klubban folytathassa majd a pályafutását, de a kertvárosi egyesület valamennyi 15 éves labdarúgójáról gondoskodik, és mindenkinek keresnek a szintjéhez megfelelő csapatot.
     – A Future Cup-ot hosszú távra tervezzük, így már most azon gondolkodunk, miként fogjuk 2016-ban is megrendezni a tornát. Érdeklődőben nem lesz hiány, már a portugál Sporting Lisszabon és a török Besiktas is jelezte, hogy jövőre képviseltetné magát.
                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez