Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601510
   « Vissza

Lomtalanítás

 « Cikkek és hírek 
2015. július 17.
 

     Ez a lom a legrasszistább dolog a világon: csak a cigányokat képes gazdagítani, mások csak állnak álmélkodva, hogy hogyan lehet ebből a hegy szemétből ennyi pénzt csinálni. Mert a lomkupacban ülő szakadt roma főnöke rendszeresen feltűnik ellenőrzésre, és 600-as Mercivel járja a terepet, úgy bizony!

kepfile

     Meg kell állapítani, hogy a lomizók az évek során egyre profibbak lettek, és szakosodnak rendesen. A július 12-én kezdetét vett kerületi lomtalanítás alkalmával egyféle nagyker-lerakatot létesítettek a szebb napokat látott Ikarus gyár oldalsó kerítésénél, ahol avatatlan szemnek kifürkészhetetlen tevékenységet folytattak.

kepfile

     Kicsit odább, a Margit utca lakótelepi részénél egy balesetbe fut a tudósító: a Pizza16 pizzafutárja ment egyenesen a Baross Gábor utca felé, amikor váratlanul egy lomis balra bekanyarodott. Rögtön akadt pár tanú, hogy a pizzafutár száguldozott, és összetörte szegény Gazsit – ellenben a hat méteres féknyom mindent elmondott a rendőröknek a pizzásautó sebességéről.
     Ahogy az intézkedésre várakozunk, úgy jönnek a pizzás fiú ismerősei, munkaadói, még szülei is odaérnek nemsokára – állunk így nagy fehér kupacban. Az utca túlfelén a lomis társai gyűlnek egyre többen, csupa napsütött bőrű, felnyírt, kigyúrt alak, sajátos beszédmodorral – ez itt tényleg világok találkozása....

kepfile

     Már a Sasvár utcai buszmegállónál nagy halom könyvet fedez fel a tudósító. Nocsak, böngésszünk. Egy komplett könyvtár került a kupacba, benne néhány igényes könyvvel, amit kár lenne itthagyni. Távoztában rászól a kupac őre, hogy ez bizony magántulajdon, és ha el akarja vinni a könyveket, akkor azért fizetni kell. A pofátlanságnak ez az a határa, ami már hatósági beavatkozást igényel: rövidesen meg is érkeznek a kerületi rendőrök. Egyhamar sikerül tisztázni a kupac őrével, hogy ha ezt a sok-sok dolgot valaki nekiajándékozta, akkor erről tételes ajándékozási okirattal kell rendelkeznie. Ha valóban az övé ez a nagy kupac mindenféle, akkor pedig nem tárolhatja ingyen a közterületen, hanem közterület-használati díjat kell fizetnie érte. Ha pedig árulja, akkor a bevétellel az APEH (NAV) felé kell elszámolnia. Úgyhogy nem volt kérdés, kell-e fizetni azokért a könyvekért.
      Másnapra pedig csoda történt: jöttek a kukásautók és a sepregető szemetesek a kocsijaikkal, és a rettenetes állapotból egy nap alatt teljes rendet teremtettek. A lakók pedig még így is tele voltak panasszal, elsősorban azért, mert ez az úri lomis közönség a lakótelepen éjszakázott, és ilyen alakok közelsége sokak számára önmagában is fenyegető érzés. Ha egyszer nem szabad a XVI. kerület területén életvitelszerűen a közterületen tartózkodni, akkor ennek miért nem szereznek érvényt a hatóságok?

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez