Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602827
   « Vissza

Göllesz Jótékonysági Est – az összefogás jegyében

 « Cikkek és hírek 
2015. július 17.
 

     A XVI. kerület Önkormányzata, művészei, a fogyatékosság ügye iránt elkötelezett személyek, vállalkozók és a Göllesz intézmény tanulóinak szülei, pedagógusai közös akaratával és összefogásával rendhagyó – és egyben hagyományteremtő – jótékonysági célú programot szerveztek, amely június 28-án, vasárnap került megrendezésre.

kepfile

             Kovács Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket, mellette Tarnai Klára igazgató

   A Göllesz egy komplex intézmény, amely a XVI. kerületben a fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű gyermekek oktatását, nevelését három tagintézményében, valamint az utazó gyógypedagógusi tanári hálózattal 7 óvoda 19 tagintézményében és a 11 kerületi általános iskolában látja el.
    Az esélyegyenlőség és a színvonalas ellátás biztosításához egyre több és korszerűbb tanítást-tanulást segítő eszközre van szükség a mindennapokban. Az eredményes fejlesztőmunkához nélkülözhetetlen informatikai és egyéb fejlesztő eszközök, kiadványok beszerzését lehetővé tevő szponzori támogatással kívánja az iskola Lépésenként Alapítványa megvalósítani az intézmény által ellátott tanulók egyéni, differenciált fejlesztését. Az est céljaként fogalmazódott meg az is, hogy a felkeresett kerületi vállalkozók az intézmény tanulóit megismerve, segítsék elő társadalmi integrációjukat és a munkába állásukat.
     Immár nyolcadik éve támogatja az iskolát – a tanári pályájának kezdetét jelentő intézményt –Tarnai Kiss László, a több rangos kitüntetéssel rendelkező Életmű-díjas énekművész. Az általa szervezett Jótékonysági Sztárparádé fellépői magyar nótákkal, operett- és könnyűzenei számokkal szórakoztatták a lelkes közönséget. A fellépő művészeket a jelenlévők tapsvihara után a tanulók jelképes ajándékokkal és a Kati Virágáruda gyönyörű virágaival köszöntötték.

kepfile

          Tengerészgyalogosok – a harmadikosok produkciója, betanította Nagyné Bajnóczi Zsuzsa

     A jótékonysági program a báli hangulatot sugárzó Harmónia teremben folytatódott – az ötletes és alkalomhoz illő dizájn a pedagógusok kreativitását dicséri, az előtérben pedig a kiállított gyermekmunkákban gyönyörködhettek a vendégek.

   Beköszöntőjében Tarnai Klára intézményvezető felemlítette az Est létrejöttének célját és megköszönte mindazoknak az önzetlen támogatást, akik fontosnak tartották a fogyatékkal élő gyermekek megsegítésére szervezett est sikeres létrejöttét.
     Kerületünk polgármestere, Kovács Péter megnyitójában biztosította a jelenlévőket arról, hogy a továbbiakban is számíthat az intézmény a segítő támogatásukra. Kerületünk vezetői: Kovács Péter polgármester, Csomor Ervin és Szász József alpolgármester urak, valamint Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő úr – akit távollétében Juhász Pintér Pál titkárságvezető úr képviselt –mindannyian kiemelt figyelemmel és felelősségteljesen támogatják kerületünkben a fogyatékosok ügyét.
     A bevezető köszöntők után színvonalas műsort adtak elő az iskola tanulói és pedagógusai a jelenlévők – a kerületi vezetők, Tarnai Kiss László és a Sztárparádé előadói, a szülők és pedagógusok – teljes megelégedésére.
    Az est hátralévő részében a talpalávalót – szintén felajánlásként – a PEDROFON zenekar biztosította. A hangulatot tovább emelték a profi táncos párok fergeteges rock & roll showja valamint a Napfény Mozgásstúdió Zumba bemutatója. Mindkét táncos csapat jócskán megtáncoltatta a lelkes közönséget is, az est folyamán ruha nem maradt szárazon…
     Mindez azonban nem jöhetett volna létre az önzetlen támogatók nélkül, akik a jelenlévők mellett szintén elkötelezettek a fogyatékosság ügye iránt – nevük az est folyamán többször is említésre került. Ezúton is szeretne az iskola köszönetet mondani mindazoknak, akik felajánlásaikkal segítették a Jótékonysági Est céljainak megvalósítását:

     Kiemelt támogatók:
     Kovács Péter polgármester; Dr. Csomor Ervin alpolgármester; Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal; Erzsébetligeti Színház; Eisberg; Tarnai Kiss László; Csapó Ferenc, TZteam Kft., Gerő Optika, GASTRO-TOM Bt.; Íz-Land 2008 Kft; Tom-Óra Bolt
     További támogatók:
     Andreé Annamária festőművész; Arany Teknős – Fodrászkellék és Illatszer; Ari fodrászszalon; Auchan Liget – Csömör; Barkó Imre – Korrekt Nyomda; Baumann Ilona; Biztos Pontok Kft. – Szerelvény Szaküzlet; Borneo Szalon; Corner’s Pub Étterem; Csömöri Lovas és Természetbarát Közhasznú Egyesület – Dr. Paizs Gábor; Dinasztia Fodrászat; Dinax Kft. – Uszodatechnika; Faller Cukrászda; Gedeon Péter építész, grafikus; Gem 1991 Bt. Papír- Írószer bolt; Hacona Kft.; Hazai Ízek élelmiszer bolt és Virág Ajándék – Csömöri út 205-207.; Helyi Hírek – Ferenci Kiadó; Hévíz Csilla hangtálterapeuta; Kangoo Club Hungary; Karasz Erika műkörmös; Kati Virágáruda; Kósa Klára keramikus művész, Kovács Erika keramikus, népi iparművész; La Dolce Csokoládébolt; Márton Sándor – nyomdász; Napfény Mozgásstúdió; Oktogon Tánccentrum Hobby Rocky csoportja; Pedrofon zenekar; Reményik Kálmán - Vászolyi Sajtmanufaktúra; Ride Bike Kerékpárbolt, Rojik Italnagyker, Rőfösbolt, Schmidt Autószerviz, Submarine Station Étterem, Szabó Géza és Szabóné Simó Anikó – Maconkai Orosz László Galéria; Székely Zoltán, a Fakutya és az Alma zenekar tagja; Takár Emőke festőművész; TechoNET Kaputechnika; Valentini Szalon; Vega-Ház Kft.; Veranda Delikát

    Ez a jótékonysági nap mindenki számára nyilvánvalóvá tette, hogy érdemes egymásra, a rászorulókra odafigyelni, mert minden felajánlás számít, hisz összeadódva jelentős értékkel bír.
     „Adományozni jó érzés, s ezt csak úgy érhetjük el, ha nemes célért másokat ezzel megsegítünk.”



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez