Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599965
   « Vissza

Ismét családbarát lett az önkormányzat

 « Cikkek és hírek 
2015. július 17.
 

    Július 11-én a Népesedés Világnapján adta át a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a „Családbarát Önkormányzat 2015” díjat a XVI. kerületi Önkormányzatnak a MOM Kulturális Központban. A díjat Kovács Péter polgármester vette át. A díjat idén is több település nyerte el, mint például Alsómocsolád, Tata, Szolnok, Mosonmagyaróvár, Veszprém, Lábatlan, a fővárosban egyedül a XVI. kerület volt a díjazottak között. A kerület korábban már elnyerte egy alkalommal ezt az elismerést, valamint miniszteri szintű kitüntetésben részesült a családbarát munkahely létrehozására tett intézkedések miatt.

kepfile

Kovács Péter polgármester és Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke (egyben XVI. kerületi lakótársunk) az elismerő oklevéllel

     2009 óta további családbarát intézkedések valósultak meg – hangzott el az értékelésben. Minden évben egy óvoda és egy iskola kerül felújításra. Két uszoda épült a kerületben és egy családi strand nyitotta meg kapuit. Több iskola udvarán műfüves focipálya létesült. A Sashami városközpont rehabilitációja keretében kialakított Havashalom szabadidőpark várja a családokat. A Hermina sportpark mozgási lehetőséget jelent nem csak a gyerekeknek, hanem a szüleiknek is. Öt kilométer új kerékpárutat adtak át a Hermina sportparktól a Simongát utcáig. Birkózó és vívócsarnokot létesítettek az Erzsébet-ligetben. A nyári napközis tábor, a kiterjesztett nyitva tartás az óvodában, bölcsődében, valamint az ovigyümölcsprogram mind a családok életét segítő kezdeményezés. 

     2015 szeptemberétől az általános iskolások két menüből választhatnak. Habos kakaózás keretében a kerületi iskolások ismerhetik meg az önkormányzat működését. A Kattints, nagyi folyamatosan nagy sikerrel működő program. Megteremtették az ifjúsági önkormányzat létrejöttének és működésének feltételeit, létrehozták a kerület ifjú tehetsége és sporttehetség díjat, havi ösztöndíjjal.
  Mindezek miatt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete méltónak találta Budapest XVI. kerületi Önkormányzatát az elismerésre.
A díjátadás alkalmával érdekes előadásokra került sor. Pokorni Zotán, a XII. kerület polgármestere arról beszélt, hogy nálunk a legmagasabb a gyermekek és az idősek aránya, a lakosság 20 százaléka 80 év körüli. Számukra indították be az Öregedj otthon programot, ami elsősorban a lakás akadálymentesítésével jár, valamint azzal, hogy a fürdőszobából kiépítik a kádat és zuhanyfülkét szerelnek be helyette. Egy másik előadó a nagycsaládosok népesedési szokásait vetette egybe az átlag popu­lációéval. Kiderült, hogy a nagycsaládban felnőtt gyermekek az átlagot messze meghaladó mértékben tervezik a családalapítást, és nálunk jóval magasabb a gyermekvállalási kedv is – talán nem véletlenül. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez