Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599808
   « Vissza

Szentmihály újdonsült világbajnoka

 « Cikkek és hírek 
2015. június 11.
 

kepfile

     A középiskolás úszó-világbajnokságról nem sokan hallottak még, pedig a verseny mára már az úszóvilágban is komoly rangot vívott ki magának. Köszönhetően annak, hogy ezen a rendhagyó vébén a nemzetek a legjobb úszóikat indítják el, így a versenyek színvonala is jelentős mértékben javult.
    Ennek tükrében különösen értékes a Rákosszentmihályon élő Böszörményi Bettina sikere, aki az áprilisi poznani középiskolás úszó-világbajnokságon a 200 méteres gyorsúszásban, illetve a 4×100 méteres gyorsváltó tagjaként is első lett. A szentmihályi sportoló a Móra Ferenc Általános Iskolában kezdte a tanulmányait, és a sportpályafutásának a kezdete is az Ida utcai korszakához kötődik.
    A szülei még elsős korában beíratták a kőbányai Stílus SE-be, ahol megtanult úszni, és ahol versenyzőt neveltek belőle. A fejlődése érdekében aztán 2006-ban a BVSC-be igazolt, ahol azóta is Nagy Péter irányításával készül a versenyekre. Sokáig azonban csak tagja volt az úszócsoportnak, az eredményeivel nem tudott kitűnni a többiek közül. Egészen a tavalyi esztendőig, amikor egy csapásra minden megváltozott. Betti az ifjúsági országos bajnokságon négy ezüstérmet szerzett, amit az év végi rövidpályás felnőtt országos bajnokságon még két bronzéremmel is megtoldott. Az időközben gimnazistává serdült diáklány végre kezdett beérni.
   Az edzője idén egy háromhetes floridai edzőtáborba is elvitte, ahol Betti különleges körülmények között edzhetett. Itt tudta meg – szintén az edzőjétől –, hogy a Magyar Úszó Szövetség őt is benevezte a lengyelországi középiskolás úszó-világbajnokságra. A Szent István Gimnázium 10. évfolyamos diákja Poznanban négy számban állt rajthoz, 50 és 100 méter háton egyaránt a negyedik lett, a két gyorsúszó számban pedig a világbajnoki dobogó legfelső fokára is felállhatott. A siker remélhetőleg újabb lökést ad majd neki, hogy az idei legnagyobb álmát, az augusztusi ifjúsági világbajnokság szintidejét is teljesíteni tudja. Erre még három alkalommal egy római nemzetközi versenyen, illetve a felnőtt és ifjúsági országos bajnokságon lesz majd lehetősége. (RT)

New layer...
 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez