Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600322
   « Vissza

Megkezdődött a kerület legnagyobb iskolafelújítása

 « Cikkek és hírek 
2015. május 15.
 

Fűtetőt, süllyesztett tornatermet és pinceszínházat kap a Kölcsey

kepfile

     Kovács Péter polgármester sajtótájékoztató keretében jelentette be a XVI. kerület eddigi legnagyobb iskola-felújítását, félmilliárd forintból korszerűsítik a 100 éves épületben lévő Kölcsei Ferenc Általános Iskolát, az előtte lévő Hősök tere parkját és díszburkolattal látják el a környező utcákat. A legutolsó ilyen nagyberuházás a Batthyányi Ilona Általános Iskola volt, ahol 440 millió forintot ruházott be a kerület 3 év alatt (emeletráépítéssel is bővítve az épületet), most viszont egy év alatt fogják az 500 milliós beruházást levezényelni – a kerület történetében ez a legnagyobb iramú értékteremtés.
     A polgármester a sajtótájékoztatóval egy időben kötötte meg az önkormányzat nevében a nyílt közbeszerzési pályázaton, 14 titkos pályázó közül nyertes veresegyházi kivitelező képviselőivel a munkaszerződést, melyhez három feltételt szabott: a munkálatoknak határidőre, első osztályú minőségben és plusz költségek igénye nélkül kell elkészülnie. Főleg a határidő betartása lesz a legnehezebb a szakembereknek, mivel igen rövid idő áll rendelkezésre.
     Kovács Péter hangsúlyozta, hogy a beruházással a legnagyobb problémákat próbálják orvosolni. Bár a Kölcsey a sportban kimagasló eredményekkel büszkélkedhet, még sincs az igényeknek megfelelő tornaterme, ezért új, süllyesztett tornatermet építenek az udvar egy részének felhasználásával. Lesz még egy különlegessége is a tornateremnek, kerületi intézményként először füvesített tetőt kap, amin majd a diákok is tudnak szaladgálni. (A látványterven látható magas zöld kerítés azért van, nehogy szaladgálás közbe leessenek.)

     Az iskolában kevés a tantermek száma, ezért hat új tantermet is kialakítanak, meghosszabbítva az „U” alakú épület szárnyát. Nem volt eddig olyan aulája az épületnek, ahol összejöhetnének a gyerekek, ünnepségeket tarthatnának, úgyhogy most a tornaterem és az eredeti épület közötti rész kiépítésével létrejön egy zsibongó.
További problémát jelentett az étkeztetés, a menzának a 100 éves épület karakterisztikájából adódóan nem volt megfelelő az elhelyezése, így most erre is gyógyírt jelent a felújítás. A félmilliárdos összegből jut a kultúrára is, az iskola pinceszínházát a mellékhelyiségekkel együtt teljesen átalakítják. Természetesen a hatalmas költségbe a gépészeti felújítás, a kazán, a radiátorok cseréi is beleférnek, és ami eddig nem volt az iskolában, egy lift is épül.

     A kerület első embere fontos célnak tekinti, hogy szeptember 1-jére, tanévkezdésre vissza tudják adni az iskolát a tanításnak, ahol a mostani tanévzárót is előrébb hozták, hogy a kivitelezők időben, hamarabb tudjanak kezdeni (amivel mellesleg nagy örömöt szereztek a tanulóifjúságnak is). Bizonyos munkafázisok már a nyári szünet előtt megkezdődnek, mert az udvar egy részének lezárásával már megkezdődhet az épület bővítése, illetve a légópince igazi színházzá alakítása. A szorosan vett iskolaépület szeptemberre tehát elkészül, az attól részben független tornatermi rész és a pinceszínház befejező munkálatai tarthatnak el októberig.

kepfile

A sajtótájékoztató keretében történt meg a beruházási szerződés ünnepélye aláírása – középen Kovács Péter polgármester és a kivitelező képviselői, balra Dobre Lajos iskolaigazgató, jobbra a kivitelezést koordináló hivatali munkatársak

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez