Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655478
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2015. május 15.
 

XIV. kerület

Szeméttüzek

Az Újváros park 4-5-nél három kigyulladt papírgyűjtőt oltottak el egy D-sugárral április 8-án kora reggel. Április 12-én este a Tisza István téren a buszmegálló szemetesét a járókelők oltották el.
Május elsején hajnalban két zöld kuka égett ki a Szentmihályi út 20. előtt. Május 2-án 8 óra után egy szelektív hulladékgyűjtő egyik égő tartályát oltotta el a raj egy D-sugárral.

Közlekedési mentések

Április 12-én reggel a Hungária körút 116. előtt villanyoszlopnak hajtott egy Opel személygépkocsi. A raj áramtalanított, a füstölgő motort fecskendővel lehűtötte. Egy sérült kórházba került.
A Bolgárkertész és Padlizsán utca kereszteződésében személyautóval ütközött egy áruszállító kisteherautó április 17-én délben. Az ütközés következtében a teherautó két másik gépkocsit is összetört, személyi sérülés nem történt. A raj a kiömlött üzemanyagot homokkal mentesítette, a forgalmi akadályt megszüntette. E nap délutánján az Örs vezér tere 1-nél kigyulladt egy Suzuki Swift műszerfala, károsodott a tetőkárpit, a kesztyűtartó – benne a forgalmi –, stb. Senki nem sérült meg.
Április 24-én este a patakba hajtott egy VW Polo típusú személygépkocsi a Tengerszem utcánál. A kocsit a raj daruval emelte ki, a sofőr kézsérülést szenvedett.
Április 27-én reggel az M3-as kivezető szakaszán, a Kacsóh Pongrác felüljárónál egy nyergesvontató ütközött személyautóval, az utóbbit a tűzoltók emelték le a szalagkorlátról. Sérülés nem volt.
A Szugló utca 100-nál égett egy Opel Zafira motortere április 30-án késő este. Az esetet a szándékos gyújtogatás gyanúja miatt szakértők vizsgálják.

Lakásfelnyitások

Egy sérült lakó nem tudott ajtót nyitni a segítségnek Ond vezér parki, hetedik emeleti lakásában. A tűzoltók erővel hatoltak be április 14-én 20 óra után.
Balázs parki, második emeleti lakásában idős ember elesve megsérült. A rendőrség és a mentők hívására a raj feltörte az ajtót április 22-én délután – az illetőt a földön fekve találták.
A rendőrség hívására a raj egy Ond vezér úti, kilencedik emeleti lakásajtót feszített fel április 24-én 14 órakor. A lakásban egy zúzódásos sérülést szenvedett személy várt a segítségre.
Április 30-án 19 óra 59 perckor riasztották a tűzoltókat a Róna utcában, ahol egy második emeleti lakó nem adott életjelet magáról.

Két tűzoltó megsérült

Április 16-án éjjel a Rákospatak utcai szeméttelepen 600 négyzetméteren nagymennyiségű vegyes hulladék égett. A rajok 6 darab C-sugárral, munkagépek használatával végezte az oltást. A tűz veszélyeztette a közeli üzemanyagtöltő állomást és a vasúti forgalmat is. Az oltás során két tűzoltó elsőfokú égési sérüléseket szenvedett.

Konyhatűz

Egy Padlizsán utcai, harmadik emeleti lakás konyhájában a tűzhelyen felejtett olaj égett április 19-én délelőtt. A szakácsnak sikerült a lángokat eloltania, de közben füstmérgezést szenvedett, a mennyezet és a falak bekormozódtak.

Fakárok

Április 19-én reggel 5 óra után a Telepes utca elején egy arra közlekedő gépkocsira hasadt egy faág, egy sérült személyt a Baleseti kórházba vitt a mentő.
Április 29-én reggel egy vészesen megdőlt ötméteres fát fűrészeltek szét a Nagy Lajos király útja 72-nél.

Égő mosógép

Április 23-án 22 óra 32 perckor hívták a rajt a Limanova térre, ahol egy negyedik emeleti lakásban kigyulladt a mosógép belseje. A tűz nem terjedt át más tárgyra.

Megégett kocsik

A Várna utca 24. előtt 4 négyzetméteren lomtalanítási hulladék égett április 21-én éjjel. Egy mellette parkoló Toyota Corolla hátsó része, műanyagok, belső kárpitja égett meg, egy Skoda Fabiának pedig a bal eleje károsodott a hőtől.

Tűz az iskolaudvaron

Egy Mogyoródi úti szakközépiskola udvari tárolójában többek között két köbméter tűzifa égett teljes terjedelemben április 28-án késő este. A tűzoltók két D-sugárral oltottak.

Elektromos túlterhelés

Május 2-án éjjel egykor hívták a tűzoltókat a Gvadányi út 62-be, mert a lépcsőház tizedik emeleti előterében meggyulladt az elektromos kapcsolószekrény.

 

XVI. kerület

Bozóttüzek

A Szlovák út és Budapesti út mellett kb. 300 négyzetméteren égő aljnövényzetet oltottak a tűzoltók kézi szerszámokkal és puttonyfecskendővel április 7-én délután.
Április 12-én délután a Sarjú utcánál, a Szilas-patak mentén 500 négyzetméteren égett a gaz, az összehordott, nagymennyiségű ömlesztett szeméttel együtt.
Április 26-án délután a Pesti határút 20-al szemben három különböző helyen gyulladt meg az aljnövényzet, összesen 500 négyzetméteren. Felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja.

Faág a vezetéken

Az Ida utca és Hermina út sarkán a felsővezetékre hasadt faágat április 28-án távolították el a tűzoltók.

Padlástér

Május 2-án 9 óra 49 perckor hívták a rajt egy Baross utcai házba, ahol a padlástérben könyvek, számítógép, lomok és festmények égtek mintegy két négyzetméternyi területen.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez