Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603337
   « Vissza

Taekwondo – magas szintű önvédelem

 « Cikkek és hírek 
2015. április 18.
 

kepfile

    Csömör sportkínálata szep­tem­berben új lehetőséggel bővült. A Csömöri Sportcsarnok küzdősport-termében ugyanis taekwondo edzések kezdődtek. A tréningeket ráadásul nem akárki tartja. Dira Árpád 4 danos mester egykor a magyar utánpótlás-válogatott edzője is volt. A ProAktiv Life Sportegyesületet ő, és Hasitz Márta (1 dan), a Magyar Taekwondo Szövetség főtitkára alapították.
    – Régi vágyam volt már egy egyesület létrehozása – mondta Hasitz Márta –, s mivel Árpi is ilyesmiben gondolkodott, belevágtunk a nagy kalandba.
     A két szakember sok helyet megnézett, végül Csömör mellett döntöttek. Ennek két oka volt, egyrészt a településen rendkívül fogékonyak voltak, másrészt Csömörön eddig hiánycikknek számított a taekwondo.
     Az edzések szeptemberben kezdődtek, és a jórészt ovisokból, kisiskolásokból álló csoport februárban már az első övvizsgát is letette. A csömöri létesítményben azonban csak szerdán és pénteken 16.00 – 17.00 között volt hely, Mártáék ezért egy másik helyszínt is kerestek. Így került képbe a cinkotai Batthyány Ilona Általános Iskola tornaterme, ahol korábban is voltak már taekwondo edzések. Köszönhetően a Sárga-Tenger Taekwondo Klubnak, amely éveken át az intézményben működött, ám egy ideje már a sashalmi közösségi terem az otthona.
     – A cinkotai iskolában is nagyon kedvesen fogadtak bennünket, így októberben ott is elindítottunk egy csoportot. Itt az edzések kedden és pénteken 17.30 – 19.00 között, csütörtökön pedig 18.40 – 20.00 között zajlanak. A résztvevők már nagyobb diákok, elsősorban a Batthyányból, de a környező iskolákból is többen jönnek.
Hasitz Márta és Dira Árpád komolyabb terveket is szövögetnek. Egyrészt szeretnék a taekwondo és az önvédelem oktatását minél több oktatási intézményre kiterjeszteni, másrészt dédelgetett vágyuk, hogy az egyesület repertoárjába más sportágakat, mint például a tornát vagy a futást is bevegyék.

kepfile
     

     A fiatal klub egyik tagja nemrég már egy versenyen (az Országos Diákbajnokságon) is részt vett. Ő ugyan még nem ért el komolyabb eredményt, ellentétben az egyesület ügyvezető elnökével. Hasitz Márta a sok szervező munka mellett is edzésben maradt, és 2013-ban a World Masters Games-en a korosztályában bronzérmet nyert. A sikertől felbuzdulva az idei őszi nizzai European Masters Games-re is benevezett, ahonnan szintén éremmel szeretne majd hazatérni.
                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez