Helyi Hírek - Független folyóirat   2019.09.23. hétfő
Tekla, Lina, Linett
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 15147797
   « Vissza

Ehető virágok a könyvtárban

 « Cikkek és hírek 
2015. április 18.
 

kepfile

    Kedves Olvasók, ettek már Önök virágot? Hallottak már Sisi kedvencéről, a kandírozott ibolyáról, vagy a hazánkban sokhelyütt ismert, bundában sült akácvirágról? Főztek már levendulaszörpöt, sütöttek-e valaha dáliát? Nos, aki eljött április 9-én a sashalmi könyvtárba, egy gyönyörű, vetített képes előadás keretében megismerhette e finomságok titkait, bepillanthatott az ehető virágok rejtélyeibe. Meg lehetett kóstolni az ibolyával gazdagított rózsazselét, a bodza, és narancsvirágkrémet apró desszertekbe komponálva, a rózsaszörpöt, lehetett levendulás kekszet ropogtatni.
     Halmos Monika, gasztrobotanikus, az ehető virágok elismert kutatója, a www.life.hu sztárszerzője exkluzív szakácskönyvein keresztül mutatja be ezt a csodás világot olvasóinak. A könyvtárban ez alkalommal az utóbbi évek virágos szakácskönyv-termését csodálhattuk meg, mint például a „Virágkonyha”, amely egy egész kertnyi virágot vonultat fel receptekkel, menüajánlatokkal, termesztési ötletekkel, diétás jelekkel. (A könyvet a Helyi Hírek olvasói 4600 Ft helyett 3900 Ft-ért vásárolhatják meg, az újságra hivatkozva! Megrendelhető: 30-9647144) A meseszép, olvasmányos szakácskönyveket Vass András profi fotói teszik teljes egésszé.
     – A virág a legzöldebb élelmiszer. Tavasszal egész „salátabárt” kínál a természet, akinek pedig van egy kis kertje, néhány balkonládája, májustól egészen a fagyokig kényeztetheti magát friss, ehető virágokkal. Legtöbbször az ilyen egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot: mint ahogyan az aprócska ibolyavirágok a mindennapok konyháját emelhetik a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára, s a többi illatos-színes virágszirom teszi felejthetetlenné a belőlük készült és a velük ízesített ételkölteményeket. – mondta a szerző, miközben özönlöttek hozzá a kérdések a kerti virágok felhasználását illetően. (Honlap: www.rozsakunyho.hu)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Legutóbbi lapszámunk - 2019. szeptember 18.
2019. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez