Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602252
   « Vissza

Fizetős parkoló a kórháznál

 « Cikkek és hírek 
2015. április 18.
 

Fizetős lett a kistarcsai kórház parkolója avagy Kistarcsán bevezették a vizitdíjat

kepfile

    Aki a kistarcsai Flór Ferenc Kórházhoz beteglátogatóba vagy vizsgálatra gépjárművel érkezik, április másodika óta csak egy sorompón átjutva tud leparkolni, 500 forintos napijegy vásárlása ellenében. A kórház tájékoztatása szerint a befolyt összeget a parkoló burkolatának javítására, a balesetmentes közlekedés biztosítására illetve a kamerarendszer és folyamatos felügyelet eredményeként, a járművekkel kapcsolatos bűncselekmények csökkentésére kívánják fordítani. A területen egyirányú közlekedést alakítottak ki, rávezetéssel a kijárati fizető sorompó irányába.

    Aki csak villámlátogatást tesz, annak 30 percnél rövidebb várakozásig továbbra is ingyenes a parkolás, 30 percen túl viszont alkalmanként 500.- Ft-ot kell kifizetni a hét minden napján. A megváltott jegy este 22 óráig érvényes, 22 órától reggel 6 óráig a parkolás ingyenes. A parkolót rendszeresen használók havi bérletet is tudnak váltani, ennek díja 6. 000.-Ft/hó.
A parkoló rendbetételére és a parkolási rendszer kialakítására a kórház egy pályázatot írt ki, a nyertes az Andrásik 2001 Kft. lett. A cég ügyvezetője, Andrásik Sándor az Origónak azt nyilatkozta, 30 millió forintot költöttek a parkoló rendbetételére, de még mindig súlyos problémák vannak. A terület folyamatos felújítást igényel. Kamerákat szereltek fel, és 4-5 ember felel a parkoló biztonságáért. Felelősséget azonban nem vállalnak, ha valakinek mégis ellopnák az autóját – mondta Andrásik Sándor.

     – Meguntam a kártérítési pereket – mondta a lapnak dr. Trombitás Zoltán, a Flór Ferenc Kórház főigazgatója. Elmesélte, hogy szinte napi rendszerességgel fordult elő, hogy a kórházhoz fordultak azok az autósok, akiknek ellopták az autóját a parkolóból, vagy a rossz minőségű parkolóban kitört az autójuk kereke. A kistarcsai kórház előtti terület a kórház tulajdona. „Alapvetően azért döntöttünk a parkolási díj mellett, mert nem tudtuk fenntartani a parkolót” – mondta a főigazgató. Trombitás Zoltán azt mondta, hogy sem a kistarcsai önkormányzat, sem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem tudott segíteni a parkolási problémáikon.
    A Facebookon elégedetlenkedők szerint Kistarcsán bevezették a vizitdíjat. Van aki arra hivatkozik, hogy egy idősebb ember a kihúzott sorszámával fél óra alatt nem jut be sehová, csak ott álldogál a betegirányító előtt. Kifogásolják, hogy van aki csak leletért megy, az miért fizessen 500 forintot.

    Vannak, akik szerint a hazai mentalitást ismerve a vállalkozó a több tízmilliós felújítást elvégezve súlyos kockázatot vállalt. Kistarcsán ugyanis sehol nincs parkolási díj, a kórház bejáratától néhány száz méterre pedig ott található az Eperjesi úti lakótelep. Az út mentén és a házak között bőven van mindig parkolóhely, a kocsit hosszabb időre ott lehet hagyni. Ha ennek híre megy a kórházi látogatók között, akkor egyre többen parkolhatnak az ingyenes zónába, ha megéri nekik 500 forint megtakarítása kedvéért pár száz métert gyalogolni. Ha pedig megcsappan a parkolási díjból származó bevétel, akkor kétségessé válhat az egész parkolási rendszer fenntartása.
     Bizonyára nem véletlen, hogy a parkolót már évek óta hirdette bérbeadásra a kórház, és nem volt rá komoly jelentkező. Most ugye lett, de hogy ez az üzletág rentábilisan működtethető-e, az majd kiderül a következő időszakban.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez