Hozzávalók: 50 dkg spenót, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 3 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj
Sajtmártáshoz: 4 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 8 dkg reszelt sajt, kevés só, 3 dl tej
A spenótot megpároljuk, lecsurgatjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, a három tojás sárgájával, tört fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Ezután a tojásfehérjéket felverve belekeverjük. Forró olajban evőkanálnyi adagokat szaggatunk, kissé laposra nyomkodjuk és mindkét oldalukon kisütjük.
A sajtmártáshoz a forró vajhoz adjuk a lisztet, habzásig forraljuk. Állandó keverés mellett feleresztjük a tejjel, sózzuk, és méz-sűrűségűre főzzük. Ezután hozzákeverjük a tejfölben elkevert 2 tojássárgáját, sajtot, és jól áthevítjük. A meleg sajtmártást a spenótpogácsákra öntve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! |