Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599902
   « Vissza

Közterületi történetek

 « Cikkek és hírek 
2015. március 19.
 

    A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat járőrei több kerület külterületének biztonságáért felelnek – szokásos járőrözésük során egy hűtőgép-nagyságú dobozra lettek figyelmesek a M0 autópálya közelében. A dobozban egy vadonatújnak tűnő műszaki berendezés is volt, s a járőrök találtak egy megnevezést és egy gyári számot is a készüléken.

     Beütötték a Google keresőbe, és az rögvest felismerte a készüléket, amelynek gyártója Magyarországon található. Felvették a kft-vel a kapcsolatot, és kiderült, hogy előző nap a cég munkatársának autójával együtt lopták el a 11 ezer dollárt érő berendezést. A tolvajoknak feltehetőleg csak az autó kellett, ezért e nemkívánatos rakománytól az autópálya mentén egyszerű módszerrel megszabadultak.
        A cucc kb. tízszer annyit ért, mint az autó, és a mezőőrök figyelmességének köszönhetően visszakerülhetett jogos tulajdonosához – aki így már nem is bánkódott annyira a cégautó elvesztésén...

kepfile

Az utcabelieket riogató Rottweiler a Párta utcában

     A XVI. kerületi Önkormányzat közterület-felügyelői februárban arról kaptak lakossági bejelentést, hogy egy agresszív, nagytestű kutya riogatja a járókelőket a Párta utcában. Odaautóztak, és a kutyától tisztes távolságra összegyűlt lakosok elpanaszolták nekik, hogy hiába hívták az ebrendészetet, még csak időpontot sem tudtak nekik mondani. Az egyik ottlakó felajánlott egy szál kolbászt kutyaszelídítés céljából, és azzal a közterületesek óvatosan megközelítették a kutyát. Az eb lelkesen elfogyasztotta a kolbászt, és hagyta magát a járőrkocsiba beültetni. Elmentek a Budapesti úti állatorvoshoz, Micsi kódleolvasóval beazonosította a gazdát és a címet, s a járőrök már mentek is az ebbel a Nap utcába. A kínai származású tulajdonos nagyon boldog lett az elveszettnek hitt kutyától, és még a tízezer forintos helyszíni bírságot is mosolyogva fizette meg.

kepfile

Összeomlott hajláktalan tanya a kiserdőben

     Egy szombati napon söröző alkoholistákra bukkantak a járőrök a Mátyásföldi Repülőtéri HÉV-megállóban. Bár ismerik a székely mondást, miszerint: 1. Az asszony nem ember; 2. A sör nem alkohol; 3. A medve nem játék – de nekik tartani kell magukat ahhoz a szabályhoz, amely szerint a közterületi sörözés is alkoholfogyasztásnak minősül, ami szabálysértés. Nosza fel is léptek a két alaposan berúgott emberrel szemben, de egyiküknek igencsak nem tetszett a hatásági intézkedés. Előbb arrébb dobta a sörösüveget, tehát már nincs bűnjel, majd megtagadta az igazolvány átadását, és ennek nyomatékosítására le is köpte a felügyelőt, majd indult volna elfele. Ők értesítették a rendőrséget, és megpróbálták az illetőt visszatartani. Erre ő felvette a sörösüveget, és azzal támadt a járőrre – fizikai kényszerrel kellett jobb belátásra bírni. Közben megérkeztek a rendőrök is, akik előállították a részeg alakot, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával indítottak eljárást – a ténylegesen (nem verbálisan) alkalmazott erőszakot általában letöltendő börtönbüntetéssel honorálja a bíróság...

kepfile

A támadáshoz használt sörösüveg a HÉV-megállóban

    Lakossági bejelentés érkezett arról, hogy az Aradi utca mögötti erdős részen van egy elhagyott hajléktalan sátor, és körülötte hihetetlen mennyiségű szemét van. A járőrök odamentek, és megállapították, hogy a sátrat nem csak elhagyták, hanem azt össze is döntötte a legutóbbi vihar. Ép hajléktalan-szállást nem szabad elbontani, de így viszont megvolt a jogalap az intézkedéshez: értesítették a Kerületgazda Szolgáltató szervezetet, és a gyorsan kiérkező munkatársakkal eltakarították a sátor romjait és az összes szemetet is – a lakók örömére, akik már három éve tűrték ezt a kupit. (F)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez