Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28778702
   « Vissza

Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő húsvéti köszöntője

 « Cikkek és hírek 
2015. március 19.
 

     Kedves Kertvárosiak!

    Közeledik húsvét, a kereszténység legszentebb ünnepe, amely az újjászületés és az újrakezdés bizonyosságát, Krisztus feltámadásának örömét hirdeti. Az ünnepet megelőző böjti hetekben önvizsgálatot tartunk, éberek leszünk és nyitottabbá válunk a lelki valóság iránt. Ez az időszak reményt és bizakodást ad hívőnek és nem hívőnek egyaránt. Ebben az újabb és újabb kihívásokkal teli világban, a válsággal és háborúval is küzdő Európában nagyon is szükség van erre a bizakodásra, amely abból táplálkozik, hogy a természethez hasonlóan az ember és közössége is képes akárhányszor megújulni. Most erre lehetőség is van, csak hinnünk kell önmagunkban. Ha pedig erős a hitünk, elérhetjük a kitűzött célokat, legyen szó egy családról, vagy az egész nemzetről – csak össze kell fognunk.
    Krisztus perének egyik nagy tanulsága, hogy egyesek a politikai célok, a haszonszerzés reményében könnyen meg tudják téveszteni az embereket képmutatással, álszenteskedéssel. Közismert, hogy Jézust nem Pilátus, hanem Kajafás főpap és a farizeusok veszejtették el, kiknek félelmeit János evangélista úgy fogalmazta meg: „Mit tegyünk? Ez az ember ugyanis sok csodát tesz. Ha tovább tűrjük, mindenki hisz majd benne, aztán jönnek a rómaiak”. Attól féltek, hogy felborul a kényes vallási-politikai egyensúly, melyet a rómaiak is tiszteletben tartottak, ezért ki akarták fejezni lojalitásukat a megszállók felé. Politikai okokból döntött a főtanács Jézus feláldozásáról. A per és a nyilvános kivégzés csak azért azért volt fontos, mert a nép előtt akarták hamis prófétának, istenkáromlónak mutatni Jézust, és ennek megfelelő ítélettel akartak végezni vele. Krisztus beteljesítette sorsát a kereszten, a názáreti Jézus története a sír lepecsételésével a főpapok részéről véget ért. Tanítványainak és egyházának üldöztetése azonban folytatódott, ahogy azt Jézus megjövendölte.
Komoly lecke mind­annyi­unk­nak, hogy felismerjük a farizeusokat, hiszen ők csak a saját érdekeiket nézik, miközben úgy tesznek, mintha a közösség javát akarnák. Nem nekik kell hinnünk, hanem a saját szemünknek! Minden bölcsességünkre szükségünk lesz ezekben a nehéz időkben, mert az újrakezdéshez mindenkire szükség van!

Valamennyiüknek békés, áldott Húsvétot kívánok!

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez